VIDEO Prosvjed nakon pucnjave u Zagrebu, djecu će u školu pratiti interventna

Foto, video: Index

STANOVNICI zagrebačkog naselja Vukomerec prosvjeduju ispred škole kod koje je jučer predvečer došlo do pucnjave. 

Na prosvjed je došlo stotinjak roditelja. Nakon okupljanja ispred škole dio njih otišao je na sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te pročelnikom Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavlom Kalinićem koji su došli na prosvjed.

Djecu će u školu pratiti interventna policija

Sutra poslijepodne roditelji će se ponovno okupiti kako bi djeci pokazali da se nemaju čega bojati. Škole neće biti.

Roditelji su od Bandića tražili da pošalje interventne policajce u civilu da prate djecu od Resničkog puta do škole, policija je na to pristala i prihvatili su sve zahtjeve roditelja.

Interventna policija će biti u civilu da se, kako doznajemo, djeca ne bi dodatno traumatizirala.

Pred kućom kod koje je pucano također će biti interventna policija.

Obračun dvije obitelji, uhićeno 19 ljudi

Podsjetimo, jučer oko 19 sati u Porečkoj ulici u Vukomercu došlo je do pucnjave iz kalašnjikova.

Zagrebački OKC dobio je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju obitelji i da se puca iz vatrenog oružja.

"Jučer, 12. rujna oko 19 sati, na Peščenici u Porečkoj ulici, nekoliko se osoba u osobnim automobilima porsche cayenne i renault scenic dovezlo do obiteljske kuće te su nakon kraćeg verbalnog sukoba zapucali iz vatrenog oružja prema kući.

Potom je iz kuće zapucano prema osobnim automobilima. U događaju je oštećena kuća i sedam osobnih automobila, a dojava o ozlijeđenim osobama zasad nije bilo.

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom dovedeno je 19 osoba te se nastavlja istraživanje u cilju utvrđivanja eventualnih drugih kaznenih djela", izvijestili su iz policije.

Pročitajte više