VIDEO Pucnjava u ruskom gradu. FSB: Teroristi su nas napali, eliminirali smo ih

Screenshot: X

Dvojica militanata eliminirana su u protuterorističkoj operaciji u Naljčiku, glavnom gradu ruske republike Kabardino-Balkarije na sjeveru Kavkaza, priopćio je Nacionalni antiteroristički odbor. 

"Protuteroristička operacija provedena je na periferiji Naljčika nakon što je utvrđena lokacija naoružanih ljudi koji su sudjelovali u terorističkim aktivnostima. Dvojica militanata su neutralizirana", stoji u priopćenju. 

"Prema dostupnim podacima, dvojica militanata ubijena u kratkoj pucnjavi bili su pripadnici bande koja je dio međunarodne terorističke organizacije. Planirali su izvršiti niz subverzivnih i terorističkih napada u regiji", dodaje se. 

Operacija pokrenuta rano ujutro

Na mjestu okršaj je pronađeno automatsko oružje i streljivu. Stručnjaci za bombe iz Federalne sigurnosne službe (FSB) provjeravaju lokaciju. 

"Nije bilo žrtava među službenicima FSB-a, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva za hitne situacije i Nacionalne garde koji su sudjelovali u protuterorističkoj operaciji. Niti jedan civil nije ozlijeđen", naglasile su vlasti. 

Protuteroristička operacija pokrenuta je u 5:12 sati po lokalnom vremenu, a traganje i istražne radnje su još uvijek u tijeku.

Pročitajte više