VIDEO Puljak: Ivoševiću su sačekušu napravili policajci u dogovoru s kriminalcima

Foto: Index

IVICA Puljak, gradonačelnik Splita, održao je konferenciju za medije. Na presici je bio i Ivošević. 

Ivica Puljak je na presici kazao da su došli do informacija da su u sačekuši ispred kuće zamjenika Bojana Ivoševića prije nekoliko mjeseci sudjelovali i policajci koji su bili u dosluhu s kriminalcima.

Puljak o napadu na Ivoševića u veljači

Objavljuje Index Vijesti u Srijeda, 10. travnja 2024.

"Određeni ljudi su prije nekoliko mjeseci ispred doma zamjenika Bojana Ivoševića napravili svojevrsnu sačekušu. Ishod je da je predmet završio na DORH-u i da je odbačen, o svemu će vam više reći Ivošević. Došli smo do saznanja da postoje ozbiljne indicije da su pojedini policijski službenici u dosluhu s kriminalnim miljeom i mislimo da je to ozbiljna situacija", rekao je.

Pozvali su Božinovića da hitno reagira. "Naša suradnja s policijom je dobra. Ali ovi pojedinačni slučajevi moraju biti hitno sankcionirani", rekao je Puljak.

Riječ je uzeo Ivošević.

"Dužan sam obavijestiti hrvatsku javnost da danas moram prijaviti policajca Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši koja je organizirana 2. veljače. Nažalost, moguće je da je u to uključeno više policajaca, ali neka to utvrdi istraga koja će se morati dogoditi kako bi građani dobili odgovor čuva li policija službene osobe ili kriminalce", rekao je Ivošević.

Ivošević detaljno opisao do kakvih je saznanja došao

Ivošević je početkom veljače policiji prijavio da su ga pred njegovom zgradom napala dvojica nepoznatih muškarca od kojih mu je jedan fizički zaprijetio, a nakon što je u Glagoljaškoj ulici na Gripama svojim tijelom spriječio radnike da ispile stabl. No ta je prijava odbačena, kao i prijava protiv investitora Ante Bešlića za kojeg Ivošević tvrdi da je izvođače ilegalnih radova u Glagoljaškoj ulici, a sumnjiči ga i za organizaciju sačekuše ispred njegove zgrade. 

"Prošli tjedan mediji su izvijestili javnost da je DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Ante Bešlića, čovjeka s dosjeom, izvođača ilegalnih radova u Glagoljaškoj, za sačekušu ispred mog doma. Nakon navedene vijesti angažirao sam odvjetnika Ostoju koji je izvršio uvid u spis i preuzeo progon navedene osobe za kazneno djelo prijetnje. U spisu se nalaze policijske bilješke koje ovu sačekušu pretvaraju u nešto puno ozbiljnije. U sačekuši koja mi je pripremljena aktivno je sudjelovao barem jedan policajac", rekao je Ivošević. 

Splitski dogradonačelnik potom je detaljno ispričao do kakvih je saznanja došao.

"U samom iskazu i izjavama svjedoka navedeno je kako je partner gospodina Bešlića dotičnog pozvao u auto nakon mog poziva policiji riječima 'ulazi u auto, rekao mi je načelnik Balov da idemo ća'. Prilikom istrage utvrđeno je da je Bešlić zbilja kontaktirao sa Stipom Bilobrkom, vođom sektora II. policijske postaje. On je, iako ja nisam znao ni naveo imena drugih osoba, nakon mog poziva policiji u 17:43 sati i 20 sekundi, koji je trajao minutu i pol do dvije, u 17:46 minuta i 42 sekundi nazvao gospodina Vukadina, Bešlićevog snimatelja i dojavio mu da bježe jer je policija upućena na teren. Dakle, minutu nakon moje prijave policajac je nazvao osobu koju ja nisam niti prepoznao niti sam naveo da se tu nalazi i poručio joj da se hitno makne", ispričao je.

"Koga da zovem kad mi se ovo sljedeći put dogodi? Božinovića? DORH?"

Kazao je kako je "skandalozna činjenica da je policijski službenik znao da se nalazi ispred moje kuće, odnosno da je znano za sačekušu i momentalno dotične informirao" te da očekuje reakciju vrha države.

"Mjesecima upozoravam na šurovanje sumnjivih poduzetnika s policijom u Splitu i konačno imamo potvrdu crno na bijelo ne samo da je štite, već sudjeluju u organiziranju sačekuša za dužnosnike koji im se suprotstave. Koga da zovem kad mi se ovo sljedeći put dogodi - ministra Božinovića ili možda DORH  koji je sačekušu izravno blagoslovio odbačajem kaznene prijave bez da me ispita kao žrtvu ili bez pitanja svjedocima", zaptao se na kraju Ivošević. 

Pročitajte više