VIDEO Putin u zaštitnom odijelu posjetio oboljele od koronavirusa

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Rusije Vladimir Putin danas je posjetio bolnicu u kojoj su zbrinuti pacijenti oboljeli od koronavirusa.

Putin je posjetio bolnicu u Komunarki, predgrađu Moskve, u kojoj je smješten najveći broj oboljelih pacijenata zaraženih koronavirusa. Putin je na ulazu odjenuo žuto zaštitno odijelo s prikladnom maskom, dok su ostali oko njega bili u bijelim zaštitnim odijelima. 

Predsjednik Rusije razgovarao je s glavnim doktorom bolnice koju je posjetio te pohvalio njihov rad.

"Vidio sam kako rade i da su svi na borbenim položajima. Svi rade kao sat, dobro i složno", kazao je kratko Putin na odlasku. 

Rusija priznala da nema jasnu sliku razmjera epidemije u svojoj zemlji

Rusija je u utorak priznala da nema jasnu sliku razmjera epidemije koronavirusom u zemlji gdje je broj zaraženih daleko manji u odnosu na zapadnu Europu.

"Problem je što se testiranja slabo provode i nitko nema jasnu sliku stvarnosti u Rusiji, kao ni u svijetu", rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin koji se nalazi na čelu radne skupine za borbu protiv Covida-19.

Njegove izjave je nakon sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom na svojoj stranici objavio Kremlj.

Gradonačelnik, bliski suradnik predsjednika Putina, kazao je da je brojka od 290 slučajeva zaraze u Moskvi podcijenjena te da ih nesumnjivo ima između 400 i 500.

Prema službenim brojkama, Rusija trenutno bilježi 495 slučajeva zaraze koronavirusom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više