VIDEO Raketni napad na Dnjepar. Zelenski: Pogođeno sjedište ukrajinskih obavještajaca

Foto: Profimedia

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je kako je u današnjem ruskom raketnom napadu na Dnjepar pogođena zgrada Ukrajinske službe sigurnosti (SBU). "Dnjepar. Petak navečer. Pogođena je stambena zgrada i zgrada Službe sigurnosti Ukrajine. Opet ruski raketni teror", napisao je na Telegramu.

Ukrajinski čelnik je naglasio da je razgovarao sa SBU-om, Ministarstvom unutarnjih poslova, Državnom službom za hitne slučajeve i čelnikom regionalne vojne uprave. "Učinit ćemo sve da Rusiju dovedemo do pune kazne za agresiju i teror nad našim narodom. Ovi gadovi će odgovarati", poručio je. 

Ozlijeđeno pet osoba

Ukrajinski zastupnik Maksim Bužanski, koji se trenutno nalazi u Dnjepru, kazao je kako su eksplozije bile "vrlo glasne" i da još nije obaviješten o ozlijeđenima ili mrtvima. Dodao je kako je hitna pomoć na mjestu događaja. Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko je naknadno objavio da je pet osoba ozlijeđeno. 

Izvijestio je da su među ozlijeđenima četiri muškarca u dobi između 18 i 53 godine i 77-godišnja žena. Svih petero je dobilo liječničku pomoć, ali nije im bilo potrebno bolničko liječenje.

Pročitajte više