VIDEO Redari mlatili mladiće pred klubom H2O u Zagrebu. Majka: Mogli su mi ubiti sina

Foto: Screenshot

Brutalno premlaćivanje dogodilo se u noći sa subote na nedjelju ispred zagrebačkog kluba H2O u centru Zagreba. Više redara udaralo je mladiće, kako se jasno vidi na snimci koju je Indexu dostavila majka trojice od petorice pretučenih mladića. 

Kako nam je ispričala, trojicu njezinih sinova i njihove prijatelje redari kluba H2O pretukli su pri izlasku iz kluba. Na snimci se vidi kako ih tuku na ulici, pred ulazom u klub. 

"Danas smo išli na policiju, imaju samo našu snimku. Starijem sinu je bio 29. rođendan, s njim su bila dva sina blizanca od 18 godina i još dva prijatelja. Bili su u tom klubu H2O, iskreno, ne znam što su uopće tamo radili, ali izašli su van za rođendan i završili tamo. Problem je nastao kada su krenuli prema izlazu", započela je za Index priču majka pretučenih mladića Vesna Brajčić.

"Kad je stariji sin izašao iz kluba, vidio je mlađeg brata kako leži u krvi. Nije znao je li živ ili mrtav"

"Moj stariji sin Tin je očito popio malo više i ljuljao se, redari su ga odgurnuli, na što je bilo nekakvog verbalnog čašćenja. Tin im je nešto opsovao i rekao da ih puste da izađu i tu su počeli prvi udarci. Kad je uspio doći do izlaza, vidio je mladog brata Vida kako u krvi leži ispred kluba. Rekao je da je bio u šoku od tog prizora, da mu se zamračilo, da nije znao je li mu brat živ ili mrtav", priča potresena majka. 

No umjesto da se situacija smiri i da se pruži pomoć ozlijeđenom 18-godišnjaku, redari su, nastavlja majka, krenuli ispred kluba mlatiti i starijeg sina i Vidovog brata blizanca Ariana, kao i dvojicu prijatelja. Taj je dio premlaćivanja i snimljen. Na snimci se vidi da redari rukama i nogama na ulici udaraju mladiće koji ne samo da ne pokazuju prema njima nikakvu agresiju, nego se i odmiču ili čak dižu ruke u zrak. Jedan se redar posebno ističe po nasilju. 

 

"Nisu im dali da pomognu Vidu, nego su ih gurali i udarali. Mlatili su ih i iza automobila, cipelarili ih"

"Tin je krenuo prema Vidu da ga digne s poda jer je Vid nepomično ležao u krvi. Redar nije dao da dođe do tek punoljetnog brata, nego ga je udario. Krenuo je i prijatelj pomoći, ali nisu ni njemu dali. Na snimci se vidi kako redar divljački odguruje tog prijatelja. To se ne vidi na snimci, ali redari su ih još mlatili iza automobila. Starijeg sina Tina su našpricali suzavcem, a potom mu redar prilazi i udara ga s leđa", priča Indexu u dahu majka Vesna Brajčić.

"Tin još diže ruke i govori im da samo želi pomoći bratu. Iza auta su ih trojica zaštitara cipelarila. Na kraju je došla policija i prekinula premlaćivanje. 18-godišnjem sinu Vidu, koji je ležao na podu, pukla je glava. U bolnici su mu šivali glavu, ima šav od pet centimetra. Strašnu glavobolju ima. Mora nositi Schanzov ovratnik tjedan dana i biti u zamračenom. Brat blizanac je isto dobio udarce, po glavi ima krvave podljeve", nastavlja. Dala nam je na uvid i medicinski nalaz u kojem se navodi da je sin zadobio ozljede glave. 

Brojne ozljede

Stradao je i prijatelj koji je također pokušao pomoći tinejdžeru koji je ležao na tlu.

"Njemu je ruka u longeti, cijela ruka mu je natečena. Stariji sin je dobio udarce i modrice, ali on je malo jači pa to nije toliko izraženo kao kod ova dva mlađa sina. Meni je najstrašnije u cijeloj priči to što nisu dali prići Vidu koji je ležao na cesti u krvi, premlaćen. Ti redari imaju ovlast da izbace nekoga iz kluba, ali koja je to ovlast da tučeš nasred ulice nekoga, ne daš prići nepomičnom djetetu", govori majka na rubu suza.

"Meni su govorili - nemoj ići u javnost s tim, to je mafija, ali morala sam, to su moja djeca. Izašla sam u javnost i zbog drugih roditelja i druge djece. Ja sam plakala u cijeli dan, doslovce nisam znala gdje sam. Meni je to bilo strašno gledati, da to nije dokaz, iste sekunde bih obrisala snimku. Ja nisam bogatun, namučila sam se da ih podignem i školujem. To su dobra djeca, odlikaši, ta dvojica mladih se ni ne znaju tući... Da mi netko dođe i mlati djecu, gdje smo mi to došli kao društvo i kao grad Zagreb", rekla je za Index majka Vesna Brajčić, jedva susprežući suze.

"Misterij je što se Vidu dogodilo, ali znamo da su ga nokautirali sprijeda"

Pitali smo je zna li kako je uopće došlo do premlaćivanja mlađeg sina, do kojeg je očito došlo dok stariji sin još nije ni uspio izaći iz kluba.

"To je taj misterij, nitko ne zna što se Vidu dogodilo. Ono što znamo je da ga je netko nokautirao od naprijed. Stradalo mu je i koljeno, jedva hoda. Pao je na leđa, direktno glavom na beton, stradala mu je glava. To je opasan pad, mogao je umrijeti na licu mjesta da je jače udario glavom. On se ničega ne sjeća, izgubio je pamćenje. Sjeća se samo hitne", ispričala nam je majka.

Kazala je kako su policajci bili jako susretljivi i rekli da će se u slučaj uključiti i Državno odvjetništvo. Redari su, kako je rekla, iz tvrtke Bilić-Erić. Rekla je i kako su joj u policiji rekli da iz kluba H2O ne žele dati nikakve snimke videonadzora. 

"Snimku smo dobili slučajno, iz kluba ne daju snimke"

"Snimku smo dobili slučajno, od ljudi koji su sve to vidjeli i snimili. Kriminalistička policija je zvala i sinove i prijatelje na razgovore. Policija je bila profesionalna. Mislim da su redari uhićeni, ali nisam sigurna. Ja ću uzeti odvjetnicu", rekla nam je na kraju majka Vesna Brajčić. 

Index je kontaktirao zagrebačku policiju, klub H2O i zaštitarsku tvrtku Bilić-Erić.

Policija: Provodimo izvide, o svemu smo izvijestili nadležno državno odvjetništvo

"Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te je policija kao jedno od tijela nadležnih za provođenje izvida dužna voditi brigu o njihovoj tajnosti, a što je propisano odredbama članka 206. f st. 1. i 2.  Zakona o kaznenom postupku te smo iz tog razloga, u slučajevima kada u odnosu na određene događaje provodimo izvide, navedenu činjenicu dužni čuvati kao tajnu. Ujedno, ističemo kako ćemo o svemu utvrđenome izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", odgovorili su iz Policijske uprave zagrebačke. 

Bilić-Erić: Nismo još u potpunosti upoznati s događajem, odgovorit ćemo eventualno sutra

Odgovore kluba H2O i zaštitarske tvrtke Bilić-Erić objavit ćemo objaviti čim pristignu.

Iz Bilić-Erića naknadno su nam odgovorili "da trenutno nisu u potpunosti upoznati s detaljima događaja".

"U procesu smo prikupljanja informacija, a kada ih budemo imali dovoljno za izjavu, dobiti ćete ih povratno mailom (eventualno tijekom sutrašnjeg dana)", stoji još u odgovoru iz Bilić-Erića. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više