VIDEO Republikanac izvadio pištolje tijekom rasprave o kontroli oružja

Screenshot: Twitter

REPUBLIKANSKI predstavnik Greg Steube izvadio je pištolje i pokazivao ih tijekom rasprave o kontroli oružja u Zastupničkom domu SAD-a. Steube je u raspravi sudjelovao online te se javio iz svoje kuće na Floridi. Republikanac je podigao svaki od svoja četiri pištolja da ih odbor vidi, a jedan od njih je opisao kao pištolj koji svaki dan nosi kako bi zaštitio sebe, svoju obitelj i dom, prenosi Sky News.

 

Sheila Jackson iz redova demokrata u Teksasu rekla je da se nada da pištolji nisu napunjeni. "U svojoj sam kući, mogu raditi što god želim sa svojim oružjem", rekao je Steube. Republikanci se protive pokušaju demokrata koji žele uvesti nova ograničenja za kupnju oružja.

Taj potez je uslijedio nakon brojnih pucnjava u SAD-u tijekom zadnjih tjedana, uključujući i masakr u teksaškoj osnovnoj školi u kojoj je ubijeno 19 učenika i dvije učiteljice. Jučer je američki pravosudni odbor održao saslušanje od devet sati tijekom kojeg se raspravljalo o mjerama. Mjere uključuju podizanje dobne granice za kupnju poluatomatskih puški s 18 na 21 godinu.

Američki predsjednik Joe Biden jučer je rekao da bi Kongres trebao zabraniti jurišno oružje, da bi se trebale proširiti provjere prošlosti te da se treba uvesti niz drugih mjera kontrole oružja.

Pročitajte više