VIDEO Šefa diplomacije BiH u Banjoj Luci dočekali zvižduci i povici "Srbija, Srbija"

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

MINISTRA vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića danas je zvižducima dočekalo stotinjak pripadnika Boračke organizacije grada Banje Luke koji su se okupilo ispred prostorija SDP-a BiH. Pojavio se i videozapis na kojem se može vidjeti kako je Konaković u Banju Luku stigao sa službenim vozilom i osiguranjem.

Prilikom izlaska iz automobila dočekali su ga zvižduci i povici "Srbija, Srbija". Čini se da Konaković nije obraćao pažnju na prosvjednike, piše Klix.ba. Inače, prosvjednici su se okupili kako bi iskazali svoje neslaganje zbog najavljenog dolaska članova Trojke u Banju Luku povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Republika Srpska ne priznaje praznik

Dan državnosti obilježava se na dan kada je 1943., na prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća BiH (ZAVNOBiH), posebnom rezolucijom BiH definirana kao federalna jedinica u sastavu nove Jugoslavije, čime je ujedno obnovljena njena državnost.

Taj praznik u polovici države, u Republici Srpskoj, i dalje ne priznaju kao zakonit. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zabranilo je okupljanje povodom Dana državnosti BiH u Banjoj Luci i Mrkonjić Gradu.

Pročitajte više