Video: Suluda vožnja motociklom po Zagrebu s 250 km/h

U TIJEKU kampanje u kojem policija gotovo svakodnevno poziva vozače na "pametnu vožnju" s obzirom na crnu statistiku, neki vozači i dalje ne odustaju od sulude i potencijalno smrtonosne vožnje. Jedan takav slučaj zabilježen na YouTubeu gdje je korisnik "karlozgb985" jučer postavio snimku vožnje s motociklom "Kawasaki z1000" kojim se u Zagrebu vozio brzinom od oko 250 kilometara na sat. Na motociklu nije bio sam, već je imao "snimatelja".

Motociklist je krenuo iz  Folnegovićeva naselja prema Aveniji Marina Držića gdje je s motociklom postignuta brzina od oko 250 kilometara na sat. Motorist se kretao u smjeru sjevera prema križanju s ulicom Grada Vukovara.

Vjerojatno je snimka nastala u kasnim večernjim satima, a prema snimci, odnosno razgovoru dvaju muških osoba za vrijeme vožnje, vidljivo je da su na motoru bile dvije osobe.

Očigledno da tako nekim vozačima ne mogu pomoći ni visoke kazne, kao ni crna statistika koja govori da je u prvih šest mjeseci na cestama poginula više od 300 ljudi, kao ni podatak da je samo ovog vikenda u 24 sata poginulo šest osoba, a ni informacija kako su odnedavno u "pogonu" i motoristi u civilu.

Snimke s interneta, dokaz

Odnedavno, hrvatska policija počela je kažnjavati vozače i po snimkama s interneta. Tako je prije dva mjeseca zabilježen slučaj dvosatnog DVD-a koji je bio pun opasnih akrobacija motorista koji su jurili požeškim ulicama i do 283 kilometra na sat, a dio se našao i na internetu.

DVD-a se dočepala i policija koja je na temelju viđenog podigla prijave. Također, odnedavno su sve češći slučajevi prijava na temelju video zapisa na internetu, pa ne sumnjamo kako će se i "Karlo iz Zagreba" naći na meti istrage.

R.I.
Foto: YouTube 

Pročitajte više