VIDEO Teoretičar zavjere optužio roditelje da su lažirali masovno ubojstvo djece

Screenshot: YouTube/NBC
 
OBITELJI žrtava jednog od najgoreg napada u američkim školama zgrožene su izjavama Alexa Jonesa, teoretičara zavjere koji je dao intervju za NBC.
 
Alex Jones, voditelj Infowarsa, godinama tvrdi da je američka vlada sudjelovala u napadu u Oklahomi 1995. te napadima 11. rujna 2001. godine.
 
U osnovnoj školi Sandy Hook ubijeno 20 djece
 
Jones je također izjavio da se masovno ubojstvo 2012. godine u osnovnoj školi Sandy Hook nikada nije dogodilo. U napadu je ubijeno 26 ljudi, a većina, njih 20, su bila djeca.
 
Neke od obitelji su zbog "odvratnog razgovora" pozvale na bojkot NBC-a. Voditeljica Megyn Kelly započela je s pitanjem smatra li Jones samog sebe najparanoičnijom osobom u SAD-u.
 
Jones je odgovorio da je "izgradio svoj ugled na teorijama zavjere, uključujući masakr Sandy Hook, koji se nije dogodio".
 
 
"Nitko se ne razljuti zbog pola milijuna ubijenih Iračana"
 
Kelly je nastavila: "Kada kažete da su roditelji lažirali smrti vlastite djece, uznemirujete ljude".
 
Jones je rekao: "Ali ne razljute se zbog pola milijuna mrtvih Iračana koje su ubile sankcije". Voditeljica je upozorila da izbjegava odgovor, ali Jones je to porekao: 
 
"Provjerio sam Newtown iz svih kuteva i objavio svoju izjavu".
 
Napad u školi Sandy Hook "lažiran pomoću dječjih glumaca"
 
Jones je izjavio da je napad u školi Sandy Hook lažiran pomoću "dječjih glumaca". Roditelji i obitelji ubijene djece i nastavnika pisali su NBC-u kako bi izrazili zgražanje ovim tvrdnjama.
 
Obitelj ubijene nastavnice Vicki Soto objavila je pismo na Facebooku u kojem piše da su "zgroženi i razočarani" odlukom NBC-a da objavi razgovor: "Alex i njegovi sljedbenici pretvaraju naše živote u pakao u posljednjih četiri i pol godine".
 
"On nije samo figura, već zaista povređuje ljude"
 
Nelba Marquez-Greene, koja je u napadu izgubila šestogodišnju kćer Anu Grace, rekla je kako se boji da bi razgovor mogao potaknuti druge teoretičare zavjere na "zlostavljanje i optužbe o lažiranju".
 
"Svaki put kada nekome kao što je Alex Jones dajete prostor u medijima, njihovi sljedbenici pojačavaju napade na tugujuće obitelji", izjavila je Marquez-Greene za Associated Press: "Ne možete ga samo staviti u kutiju i reći da je on samo figura. On zaista povređuje ljude".
 
Voditeljica Kelly je navodno obranila svoj postupak tvrdnjom da joj je posao "baciti svjetlo na situaciju".

Pročitajte više