VIDEO Teško oštećeni Boeing sa 152 putnika uspješno sletio u Tel Aviv

Screenshot;: Russia Today

NA IZRAELSKOM aerodromu Ben Gurion bilo je proglašeno najviše stanje pripravnosti dok se čekalo slijetanje aviona s teško oštećenim podvozjem, što se nije dogodilo posljednjih osam godina.

U Boeingu 737 bugarskog prijevoznika Electra Air se nalazilo 152 putnika. Na aerodrom je došlo preko stotinu kola hitne pomoći, kao i vatrogasci, policija i sve ostale službe. Svi su bili u stanju pripravnosti sat vremena prije slijetanja.

Što se dogodilo?

Avion Boeing 737-400 krenuo je iz njemačkog Kölna za Ben Gurion, međunarodni aerodrom 20-ak kilometara od Tel Aviva. Vrlo brzo nakon polijetanja eksplodirala mu je stražnja lijeva guma, a s obzirom na to da nije bilo nikakvih drugih problema, piloti su odlučili nastaviti put do Ben Guriona. 

Avion je ispustio gorivo kako bi bio što lakši prilikom slijetanja, ali i kako bi mogućnost zapaljenja sveo na minimum.

Uspješno sletjeli

Točno u 15:25 (odnosno u 16:25 po lokalnom vremenu) avion je uspješno sletio, a izraelski mediji javljaju da nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen te nije bilo potrebe za intervencijom.

Dva izraelska borbena zrakoplova F-16 izraelskih zračnih snaga priključila su se avionu kako bi ga pratili pri sigurnom slijetanju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu napisao je na Facebooku: "Dobre vijesti s aerodroma Ben Gurion. Čestitam hitnoj i spasilačkoj službi i zračnim snagama koji su izvrsno pripremljeni!"

Pročitajte više