Video: U prometnoj nesreći poginula mlada zvijezda ruske gimnastike Jurij Rjazanov

RUSKI gimnastičar Jurij Rjazanov poginuo je u prometnoj nesreći blizu grada Vladimira koji je 200 kilometara udaljen od Moskve. 22-godišnjak se na autoputu zabio u drugo vozilo te je preminuo na mjestu nesreće.

Ruski gimnastički savez u svom je priopćenju napisao kako je smrt Rjazanova velika tragedija za rusku gimnastiku te da je bio jedan od najboljih mladih sportaša koji bi sigurno napravio veliku karijeru. Rjazanov je bio jedan od ruskih gimnastičara koji je najviše obećavao. Prošle godine je osvojio svenacionalno prvenstvo, dok je završio treći na Europskom prvenstvu u Milanu.

Osvojio bronačnu medalju na Europskom prvenstvu u Londonu

Na posljednjem svjetskom prvenstvo koje se održalo u Londonu Rjazanov je osvojio brončanu medalju u pojedinačnom višeboju. Rusija u toj disciplini cijelo desetljeće nije ništa osvojila. Trener ruskih gimnastičara Jevgenij Nikolko izjavio je kako je u šoku zbog te tragične vijesti.

"Kada je rekao da će se voziti do svoga doma, napomenuo sam mu da bude oprezan", rekao je Nikolko te dodao kako nema riječi kojima bi opisao svoje osjećaje. Na ruskim cestama godišnje umire oko 30 tisuća ljudi.

Pročitajte više