VIDEO U Puli održan prosvjed podrške brutalno pretučenom tinejdžeru

Foto: Matea Čelebija/Index

DANAS je na pulskom Forumu ispred Gradske palače održano tiho okupljanje građana nakon posljednjeg brutalnog napada na tinejdžera koji se dogodio prošle nedjelje na pulskom parkiralištu Mandrač. 

Okupljanje, na kojemu je prisustvovalo stotinjak građana, održano je bez govora i buke. Svatko od njih donio je crveno papirnato srce, a pojedina od njih sadržavala su poruku protiv nasilja i podršku napadnutom dječaku.

Organizatorica okupljanja: Ovaj slučaj je šokirao našu javnost"

“Dajmo podršku pretučenom dječaku i vratimo mu vjeru u ovaj grad. Pokažimo djeci da nam je stalo i da mislimo na njih. Ne čekajte da to bude vaše dijete pa da reagirate - podržite svako dijete Pule”, poručila je organizatorica okupljanja Sanja Rakić iz platforme PANK koja se već niz godina zalaže za zaštitu ljudskih prava i borbu protiv svih oblika nasilja.

“Svaka informacija o nasilju budi jake emocije kod svakog pojedinca. Ono što je važno i ključno je naučiti komunicirati na kulturan, pristojan i staložen način. Ovaj slučaj, koji je prestrašan, šokirao je našu javnost. 

Mi na svakodnevnoj razini primamo informacije o nasilju i Pula, kao i cijela Istra, oduvijek je imala jasan stav u borbi protiv nasilja, što se i danas pokazalo odazivom građana na okupljanje”, kazala nam je Rakić.

 

 

Tinejdžer brutalno pretučen, policija istražuje slučaj

Naime, u nedjelju navečer maloljetnik je ozlijeđen na pulskom parkiralištu dok se kući vraćao biciklom. Majka njegovog prijatelja tvrdi da su njenom sinu istoga dana s nepoznatog broja prijetili smrću. Policija trenutno provodi istragu. 

U Opću bolnicu Pula ozljeđeni tinejdžer je doveden u nedjelju navečer s višestrukim tjelesnim ozljedama i teškim potresom mozga nakon čega je prebačen u KBC Rijeka. Zadobio je višestruke prijelome lubanje i kosti lica te ima višestruke otvorene rane glave. 

Majka dječaka kojem se s nepoznatog broja prijetilo smrću obavila je višesatni razgovor s policijom.  

"Osobno sam odmah u ponedjeljak ujutro nazvala dečka čije je ime spomenuto u tim prijetećim pozivima te od njega dobila imena svih devetero mladića koji su mog sina i njegove prijatelje čekali na Giardinima. Kroz plač, sve mi je priznao… Sva imena dala sam policiji. 

Ubrzo je postalo jasno da je među mladićima koji su prijetili smrću i sin jednog policijskog službenika. Pokazala sam im imena, a nakon toga jedno od njih odmah je podcrtano uz riječi policijskog službenika: 'Nekoga će ćaća istresti iz gaća…' 

Nije mi bilo jasno o čemu se radi dok nisam kasnije guglala to ime i shvatila da je riječ o sinu visokopozicioniranog pulskog policijskog službenika. Bez obzira na to, vjerujem da će policija odraditi svoj posao", kazala je ovaj tjedan njegova majka za portal Istra24.

>> Majka ozlijeđenog dječaka iz Pule: Nije pao s bicikla, tukli su ga bokserom

Iz PU istarske portalu je rečeno da policijski službenik ne može davati izjave bez odobrenja rukovodstva te da policija još nije potvrdila da se radilo o premlaćivanju. Naveli su da je moguće da je pao s bicikla, koji je pronađen na parkingu pokraj njega. 

"Jasno je i meni i doktorima da ove ozljede nisu od pada s bicikla", rekla je majka kada je portalu Istra24 poslala nalaz kontrolnog pregleda otorinolaringologa iz pulske bolnice s dijagnozom otvorene rane glave.

Majka tvrdi da su joj u međuvremenu i liječnici rekli da “nema šanse da je dobio takve ozljede lubanje padom s bicikla" i da takve frakture jedino mogu nastati od, primjerice, udarca koljenom u glavu. 

Pročitajte više