VIDEO Ukrajinci: Naši specijalci su upali na Krim. Vodila se žestoka bitka

Screenshot: Youtube

UKRAJINSKA vojna obavještajna služba je objavila snimku koja navodno prikazuje specijalne snage kako provode amfibijski napad na obalu Krima. Tvrde kako su se ukrajinski borci "iskrcali na područje Krimskog poluotoka i otvorili vatru prema moskovskim okupatorima".

 

Datum i vrijeme ove operacije nisu objavljeni, piše Sky News. Ruski državni mediji su priopćili kako su njihove zračne snage osujetile pokušaj Ukrajinaca da "iskrcaju desantne snage blizu rta Tarhankut s tri jet-skija i jednog glisera u sjeverozapadnom dijelu Crnog mora".

"Vodila se žestoka bitka"

Dodali su kako je ruska sigurnosna služba (FSB) objavila snimku koja pokazuje "zarobljenog ukrajinskog sabotera" na ispitivanju. Na snimci se također vidi "jedno plovilo s automatskim puškama i streljivom". Rusija je naglasila kako je zarobljeni saboter pripadnik ukrajinskih obavještajaca i da im je priznao kako je svrha operacije bila postavljanje ukrajinske zastave.

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe Andrij Jusov je potvrdio da se napad doista dogodio, kazavši da je bilo gubitaka na obje strane. "Naši borci su vodili žestoku bitku na okupiranom Krimu. Rusi su pretrpjeli značajne gubitke, a naše grupe su se već vratile iz specijalne operacije", naveo je za ukrajinski medij RBC. Istaknuo je kako se radilo o diverzantskoj i izviđačkoj operaciji. 

Pročitajte više