VIDEO Urušio se tunel u Indiji, zarobljeno 40 radnika. Traje spašavanje

Screenshot: X

Spasioci su u ponedjeljak uspjeli stupiti u kontakt s 40 radnika zarobljenih u urušenom tunelu u indijskoj saveznoj državi Uttarakhand i nadaju se da će ih uskoro izvući, rekao je dužnosnik.

Tunel, koji se gradi na nacionalnoj autocesti koja je dio rute hinduističkog hodočašća, urušio se jučer ujutro.

"Najmanje 40 radnika zarobljeno je kada se oko 200 metara tunela urušilo", rekao je dužnosnik spasilačkih službi Durgesh Rathodi.

Dio tunela se urušio kada je skupina radnika napuštala gradilište, a druga skupina je dolazila. 

"Spasioci pripremaju prolaz za bijeg...", rekao je Reutersu u telefonskoj izjavi načelnik lokalne policije Arpan Yaduvanshi.

Imaju dovoljno kisika, nisu ozlijeđeni

Spasioci su u kontaktu s zarobljenim radnicima putem walkie-talkieja. Nitko od ljudi u tunelu nije ozlijeđen.

"Opskrba kisikom je osigurana pomoću privremenih cijevi, dajemo sve od sebe i ulažemo sve moguće napore. Od sada je situacija pod kontrolom i nije životno ugrožena,” rekao je inspektor iz službe za spašavanje Jagdamba Bijalwan za Indian Express.

Spasioci šalju hranu kroz cijevi, dok strojevima pokušavaju iskopati prolaz do radnika koji su udaljeni oko 60 metara od izlaza.

Uttarakhand u sjevernoj Indiji podložan je klizištima, potresima i poplavama.

Projekt hodočašća Char Dham jedan je od najambicioznijih projekata vlade premijera Narendre Modija. Cilj mu je povezati četiri važna hinduistička hodočasnička mjesta u sjevernoj Indiji putem 889 kilometara dvotračne ceste čija gradnja iznosi oko 1,5 milijardi dolara.

Pročitajte više