VIDEO Velika oluja pogodila Kaliforniju. Nazvali su ju "Pineapple Express"

Foto: EPA

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) objavila je da se u Los Angelesu očekuje "nezapamćeno nevrijeme", prenosi Sky News.

Radi se o oluji koju su nazvali Pineapple (ananas) Express jer dolazi s Havaja. Jedna takva oluja već je pogodila Kaliforniju prošli tjedan. Oluje se događaju upravo u vrijeme dodjela nagrade Grammy zbog koji su se brojni slavni okupili u LA-u.

Guverner Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje za mjesta Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbaru i Venturu. "Ovo je ozbiljna oluja koja može imati opasan i potencijalno smrtonosan učinak. Molim vas da obratite pažnju na upozorenja lokalnih vlasti", rekao je. Dodao je da je Kalifornija spremna na nevrijeme. Pripremili su rekordan broj intervencijskih ekipa.

 

Prema stranici poweroutage.us u jučerašnjem nevremenu 900.000 ljudi ostalo je bez struje. Izdali su čak i upozorenje za uraganske vjetrove, koji su čupali drveće i dalekovode. Meteorolozi očekuju da će kiša neprekidno padati i do 48 sati. "Ovo bi mogla biti povijesna oluja. Očekuju se nemilosrdni vjetrovi, grmljavinska oluja, čak i tornada", rekla je gradonačelnica LA-a Karen Bass.

Upozorenja za evakuaciju su izdana za područje Montereya, Santa Barbare, Venture i LA-a.  "Ako niste već otišli, molimo vas da okupite svoju obitelj i ljubimce, pripremite lijekove i odmah otiđete", rekao je nadzornica LA okruga Lindsay Horvath.

 

Pročitajte više