Mihanović: Ivoševiću nije mjesto u Banovini, nego u drugoj ustanovi zatvorenog tipa

VICE Mihanović održao je presicu o Bojanu Ivoševiću i njegovim komentarima iz 2017. na Facebooku.

Mihanović je rekao da Ivošević opravdava Hitlera i Holokaust.

"Zaprepašten sam onim što je kandidat za dogradonačelnika Splita Bojan Ivošević napisao jednom čovjeku židovske nacionalnosti. Normalan čovjek to ne može napisati. Na takav način vrijeđati Rome, Hrvate, Židove i veličati Hitlera može samo osoba koja ima ozbiljan poremećaj u glavi. Napisati da je prosječan Hrvat ustaša i seljačina, a prosječan Židov nacist i još uz to izražavati razumijevanje za Hitlera može samo verbalni terorist poput Ivoševića", kazao je Mihanović.

"Ivoševiću nije mjesto u Banovini, nego u jednoj drugoj ustanovi zatvorenog tipa. A gore od njegove objave je ponašanje njegovog šefa Ivice Puljka. Puljak je najprije negirao tu izjavu, a kad je Ivošević priznao da je to napisao, Puljak je optužio mene za prljavu kampanju", ustvrdio je Mihanović.

"To je taj napredni Split koji oni nude. Prvo Puljak izvrijeđa Petrova, Šolu i Raspudića, a onda Ivošević prijeti Židovu likvidacijom, izražava razumijevanje za holokaust. To je Split kakvog se ja sramim. To nisu ljudi koji mogu donijeti ikome išta dobroga. To su verbalni teroristi kojima ništa nije sveto. Zato pozivam Bojana Ivoševića da povuče kandidaturu za dogradonačelnika, jer on je sramota ovoga grada, a Puljka da smogne snage i javno osudi ono što je njegova desna ruka napisala. Ako to ne napravi, bit će isti kao Ivošević", zaključio je.

 

Pročitajte više