VIDEO Više od stotinu kitova nezakonito je zarobljeno u Rusiji

Screenshot: YouTube

PREMA informacijama lokalnih medija i istraživačkih novina Novaya Gazeta, više od stotinu kitova prisilno je zatvoreno u zaljevu Srednyaya, nedaleko od grada Nakhodke, javlja CNN.

Ruski službenici istražuju navodno zarobljavanje beluga kitova i orki (kitova ubojica) nakon što su se pojavile informacije o takozvanom "zatvoru kitova", izvijestila je ruska državna agencija RIA Novosti.

RIA Novosti navodi kako je na tom području zarobljeno nekoliko desetaka beluga kitova i 11 orki.

Zatvor za kitove

Portal VL.ru objavio je fotografije improviziranih konstrukcija koje navodno služe kao zatvori za kitove, a agencija RIA Novosti izvijestila je o tome kako je lokalna aktivistkinja za prava životinja prijavila policiji da su joj nepoznati pojedinci zabranili fotografiranje zaljeva Srednyaya.

Dodatno, početkom tjedna novinar novina Primamedia uspio je snimiti video u kojem se navodno prikazuje kako se kitovi ubojice zbog potreba transporta premještaju iz jednog spremnika u drugi.

Prodaju ih Kini za zabavne parkove

Spomenute fotografije i videozapis ukazuju na to da su lokalno stanovništvo i aktivisti za prava životinja u pravu i kako se vjerojatno radi o nezakonitom poslu vrijednom mnogo milijuna dolara.

Novine Novaya Gazeta spomenule su četiri ruske tvrtke koje navodno prodaju beluga kitove i orke Kini, gdje ih koriste u tematskim zabavnim parkovima.

Pročitajte više