VIDEO Vođa Huta: Biden je starac koji se jedva penje uz stepenice

Foto: EPA

Vođa jemenskih Huta ismijavao je Bidena u svom televizijskom govoru. Sayyed Abdul-Malik al-Houthi je izjavio da je Biden starac koji ima problema s penjanjem uz stepenice aviona, a ipak putuje 9000 kilometara kako bi napao one koji su htjeli stati uz potlačeni narod Gaze.

Dodao je da Izrael nije uspio postići nijedan od svojih ciljeva u Pojasu Gaze, ali nastavlja s masovnim ubojstvima palestinskog naroda.

"Izraelski neprijatelj nije uspio postići svoje ciljeve, ali nastavlja sa zločinima. Tijekom protekla 104 dana počinili su preko 2000 masakra i genocida nad palestinskim narodom", rekao je Sayyed Abdul-Malik al-Houthi u televizijskom obraćanju. 

Naglasio je da je izraelski rat protiv Gaze zločin, iako SAD i Britanija to odbijaju priznati. Vođa Huta kritizirao je međunarodne organizacije jer samo gledaju ono što se odvija u Gazi bez da poduzmu ikakve konkretne radnje da to zaustave.

Američki i britanski brodovi i dalje će biti meta jemenskih oružanih snaga

Upozorio je da će američki i britanski brodovi, zajedno sa svim plovilima povezanim s Izraelom, i dalje biti meta jemenskih oružanih snaga u Crvenom moru. 

Na kraju je napao SAD rekavši da imaju mračnu povijest zločina protiv raznih naroda širom svijeta. 

"Ako Amerikanci vjeruju da ima pravo doći s više od 9.000 kilometara udaljenosti u našu regiju, kako onda mi nemamo pravo stati uz palestinski narod kada je on dio nas?", upitao se al-Houthi.

Pročitajte više