VIDEO Vozač autobusa za vrijeme vožnje priča na mobitel

Screenshot: Index

VOZAČ autobusa prijevoznika Brioni Pula na relaciji Pula-Zagreb snimljen je kako priča na mobitel i vozi autobus

Autobus je iz Pule za Zagreb krenuo u nedjelju u 16:45, a vozač je pričao od početka vožnje. 

"Hrvatska svakodnevica - vozač ima pun autobus i razgovara na mobitel", napisao je u opisu snimke putnik koji je objavio snimku. 

Inače, prema Zakonu o sigurnosti u prometu korištenje mobilnog uređaja kažnjivo je novčanom kaznom od tisuću kuna.

Iz firme priznali da je vozač u prekršaju

Upitali smo prijevoznika Brioni Pula za komentar. Priznali su da je vozač kršio zakon te su protiv njega pokrenuli stegovni postupak.

"Nažalost, moramo priznati činjenicu da je naš vozač, u konkretnom slučaju, svoju profesionalnu dužnost vozača autobusa obavljao na strogo zabranjen način, kako je to predviđeno i zakonskim propisima, a isto tako i internim pravilima postupanja naše tvrtke.

Prema našem Pravilniku o radu te sukladno njemu sklopljenim ugovorima o radu vozača, korištenje mobilnog telefonskog uređaja tokom vožnje je najstrože zabranjeno i normirano kao teška povreda obveza iz radnog odnosa te teška povreda ugovora o radu, slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Našim internim pravilima propisana je i zabrana korištenja mobilnog uređaja i uz pomoć „handsfree“ oblika korištenja. Slijedom navedenog protiv vozača koji je prekršio obveze pokrenuli smo stegovni postupak. 

Naša tvrtka ulaže velike napore kako bi uslugu prijevoza pružila na najvišoj razini, kako u tehničkom smislu osiguravajući najkvalitetniji vozni park, tako i u edukaciji i praćenju rada našeg vozačkog osoblja.

Ispričavamo se radi takvog ponašanja našeg vozača. Uvjeravamo Vas da smo učinili sve i da činimo sve da do sličnih pojava ne dođe", stoji u odgovoru prijevozničke firme.

Pročitajte više