VIDEO Vučić objavio novi spot, priča s curicom: Hoćeš da ti vratim tatu iz Njemačke?

Foto: Instagram

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio je novi predizborni spot zbog kojeg se našao na udaru kritika jer se u spotu pojavljuje djevojčica.

Opozicija je čak tražila reakciju nadležnih institucija i zabranu emitiranja spota, prenosi Klix.ba.

Vučić i djevojčica u spotu razgovaraju o cestama, vrtićima i školama, ali i odlasku građana Srbije u inozemstvo. Vučić tako djevojčicu ispituje o tome što za nju znače ceste te joj obećava da će izgraditi još škola i vrtića. Lider Srbije potom pita djevojčicu o ocu koji radi u inozemstvu i govori joj o svom planu da sve očeve vrati kući. "Hoćeš da vratim tvog tatu iz Njemačke?" pita Vučić curicu, na što ona odgovara da bi to voljela najviše na svijetu.

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da zabrani emitiranje novog spota navodeći da Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloljetnu djevojčicu u političke svrhe i tako svu djecu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve.

I pokret "Jedan od pet milijuna" traži zabranu emitiranja spota ocjenjujući da je takva "brutalna zloupotreba" djece u političke svrha svojstvena samo "diktatorskim režimima i da je nezapamćena u novijoj historiji".

Vučić je kazao da će povući spot ako nadležni organi odluče da je tako najbolje.

Pročitajte više