VIDEO Zaštitari pokušali spriječiti popravak stepenica u zagrebačkom Importanneu

Foto, video: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

POKRETNE stepenice u zagrebačkom Importanne centru ne rade već tri mjeseca, iako kroz taj pothodnik ispod Glavnog kolodvora dnevno prolaze desetine Zagrepčana. 

Danas su serviseri koje je angažirao Grad Zagreb napokon došli popraviti stepenice, no u tome su ih spriječili zaštitari Importanne centra. 

Radovi su nastavljeni tek nakon što je stigla policija i gradski zaštitari. 

U pozadini prepucavanje između Grada i Importannea

U pozadini je sukob između uprave Importanne centra i Grada Zagreba. Najjednostavnije rečeno, oni se spore oko toga čija je odgovornost održavanje pokretnih stepenica.

Iz Grada su Importanne optužili da nije dobro održavao stepenice, a danas su poslali radnike koji bi trebali popraviti stepenice.

No ispriječili su im se zaštitari Importanne centra koji su tražili, kako kažu, uvid u to koji će se "sve zahvati obavljati na njihovoj imovini". U priopćenju su naveli i da su obavijest iz Grada da dolaze serviseri dobili e-mailom danas u 9:38 sati, a da su serviseri pola sata prije toga već bili u Importanneu.

Iz Grada su poručili da se stepenice, temeljem ugovora između njih i Importannea, nalaze na "javno-prometnoj površini kojom raspolaže Grad Zagreb". Poručili su da su Importanneu prebacivali novac za održavanje između ostalog i pokretnih stepenica, no da ih Importanne nije redovito održavao. 

Naveli su da su poduzeli "sve raspoložive radnje kako bi stepenice bile popravljene i vraćene u funkciju".
 

Pročitajte više