VIDEO Zelenskij: Ukrajinci nisu naivan narod, vjerujemo rezultatima ne riječima

Foto: Facebook

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij sinoć je rekao da je skeptičan prema ruskom obećanju da će smanjiti vojne aktivnosti kod Kijeva i Černihiva.

 

"Naučili smo da treba vjerovati konkretnim rezultatima"

"Naravno da vidimo rizike. Naravno da ne vidimo nikakvu osnovu za vjerovanje riječima predstavnika države koja se nastavlja boriti za naše uništenje.

Ukrajinci nisu naivni ljudi. Ukrajinci su već naučili tijekom 34 dana invazije i tijekom proteklih osam godina rata u Donbasu da se može vjerovati samo konkretnim rezultatima", rekao je Zelenskij.

"I dalje moramo biti na oprezu"

Ukrajinski čelnik pozvao je Ukrajince da i dalje budu na oprezu unatoč  tome što je rekao da su signali dobiveni iz mirovnih pregovora s Rusijom djelovali pozitivno.

"Situacija nije postala lakša. Razmjer izazova se nije smanjio. Ruska vojska još uvijek ima značajan potencijal za nastavak napada na našu državu. Imaju još dosta opreme i dovoljno ljudi koje mogu poslati u rat", dodao je.

Zelenskij je rekao da Ukrajina neće smanjiti svoje obrambene napore:

"Neprijatelj je još uvijek na našem teritoriju. Granatiranje naših gradova se nastavlja. Mariupolj je blokiran. Raketni i zračni udari ne prestaju. Ovo je stvarnost. To su činjenice.

Da, signale koje čujemo s pregovaračke platforme možemo nazvati pozitivnim. Ali ti signali ne utišaju eksploziju ruskih granata".

Pročitajte više