VIDEO Žena mrtva-hladna prošla pored robota koji je izvodio kontroliranu eksploziju

Screenshot: Daily Mirror

OVAKO nešto se zaista ne viđa svaki dan. Žena u Sjevernoj Irskoj snimljena je kako opušteno prolazi pored robota koji je u tom trenutku deaktivirao potencijalnu bombu.

Prolaznica na snimci izgleda potpuno nesvjesna opasnosti, iako joj ljudi u blizini viču da se skloni. No ona se uopće ne osvrće, javlja Daily Mirror.

Vojska robotom izvela kontroliranu eksploziju, "bomba" ispala lažnjak

Sumnjivi paket, crna kutija iz koje su virile žice i timer, ostavljen je u predgrađu u Sjevernoj Irskoj, nedaleko od mjesta na kojem se igraju djeca. Policija je evakuirala stanare 20 obližnjih kuća i pozvala vojni tim za saniranje bombi.

Vojska je poslala robota specijaliziranog za eksplozive kako bi pomoću njega izazvali kontroliranu eksploziju paketa, ali samo nekoliko trenutaka prije nego je raznesen, nepoznata žena se odjednom pojavila na tom mjestu.

Na snimci s mobitela čuje se kako jedno dijete viče: "Netko je tamo na ulici!" U trenutku eksplozije žena je bila samo desetak metara udaljena.

Policija je na kraju ustanovila da je potencijalna bomba ipak bila sofisticirani "lažnjak". Odmah nakon eksplozije, otišli su po ženu i odveli je na sigurno. Iako je bila u šoku, nije ozlijeđena, poručila je policija.

Pročitajte više