Vidošević: Moja imovina nije nikakav misterij!

"NADAN VIDOŠEVIĆ je u svojoj imovinskoj kartici 'zaboravio' upisati niz atraktivnih nekretnina i umjetnina, a zaboravio je i spomenuti da mu supruga, bivša odgajateljica vrtiću ima tvrtku s temeljnim kapitalom od 2,5 milijuna kuna", stoji u današnjem izdanju zagrebačkog tjednika Globus kojeg izdaje EPH, a koji se u najmanju ruku "obračunao" s ovim nezavisnim predsjedničkim kandidatom.

Ozbiljni razgovor s  Hebrangom o odijelima

U današnjem broju Globusa, kojeg "nosi" glavni intervju na sedam stranica s predsjedničkim kandidatom iz HDZ-a Andrijom Hebranga, na kojemu se na čak tri stranice, autor intervjua Darko Hudelist suosjeća što "dvometraš" Hebrang nema gdje kupiti poslovnu odjeću, a "kamoli baloner u Zagrebu" dok se na šest stranica novinari Globusa obračunavaju s naslijeđem Vidoševića.

Naime, u tekstu se tvrdi da je njegova supruga osnovala tvrtku pod nazivom BOR HZA u kojoj je direktor, a koja ima temeljni kapital od 2.5 milijuna kuna. Tvrtka Ine Vidošević nudi tri atraktivne vile na Jadranu od kojih se dvije nalaze u Nemiri kraj Omiša i to Ina i Marija. "Dragulj" nekretnina Vidoševića novinari Globusa našli su na krajnjem jugu Hrvatske u Dubrovniku gdje je vlasnik kuće koja se nalazi svega tri minute daleko od Pila a riječ je Vili Hana s pogledom na Lovrijenac. Globus tvrdi da Vidošević ima i niz nekretnina u BiH, no kako kažu "novinski rokovi bili su prekratki da se to istraži".

Sve stoji u imovinskoj kartici?

U stožeru predsjedničkog kandidata Vidoševića, kažu kako je njegova imovinska kartica navedena na službenoj stranici, a neugodno su iznenađeni tekstom u režiji EPH-a u kojem Vidošević nije niti pozvan da obrazloži svoju stranu.

"Njegova supruga nije, kako se navodi u tekstu, vlasnica tvrtke BOR HZA d.o.o., ona je direktorica tvrtke od osnutka. Izvorni vlasnik tvrtke je Marija Tudor Vidošević koja je jednu trećinu vlasništva prenijela na najstariju unuku Hanu Vidošević, a uskoro će sljedeću trećinu prenijeti na drugu svoju unuku sa željom da treću trećinu prenese na unuka, kada on postane punoljetan. Ovakva njena odluka posljedica je dogovora u okviru obitelji nakon smrti oca Nadana Vidoševića", tvrde u stožeru dodajući kako je Vidošević prijavio svu imovinu u njegovu vlasništvu "i onu koja je u postupku prenošenja na njegovo ime".

Vidošević: Nije slučajno

"Nije slučajno da se ovakvi tekstovi protiv mene pojavljuju u ovo vrijeme, a jedino što zapravo mogu reći je to da on vrvi neistinama. Oko moje imovine nema nikakvih misterija", rekao je Vidošević za Index komentirajući posljednje medijske napise. Naime, Vidošević kaže kako će izborna kampanja za predsjednika RH ovisiti prije svega o nervozi predsjedničkih kandidata koji dolaze iz najvećih parlamentarnih stranaka.

"Oni već odavno ne mogu izaći iz limita svog biračkog-stranačkog tijela i otuda dolazi nervoza kada se pojavio nezavisni kandidat koji otvara nove teme i nove izazove. No ne sviđa mi se kako je kampanja zapravo počela pokušajima diskvalifikacije ljudi umjesto da se nude ideje", rekao je Vidošević naglašavajući da je prije svega potrebno radi na idejama za izlazak Hrvatske iz gospodarske krize.

Pročitajte više