Vidovnjaci: Gotovina je u Hrvatskoj

POTRAGA za Antom Gotovinom skrenula je u parapsihološke vode. Naime, Globus u novom broju donosi intervjue s nekolicinom europskih vidovnjaka, čije usluge nerijetko koriste FBI i Scotland Yark, a iako se njihovi iskazi prilično razlikuju, svi se slažu da se Ante Gotovina nalazi u Hrvatskoj ili u njezinoj neposrednoj okolini.

Novinari Globusa razgovarali su s Urijem Gellerom, vjerojatno najpoznatijim vidovnjakom na svijetu, koji je postao čuven kad je uživo u BBC-evoj televizijskoj emisiji snagom misli prepolovio žlicu.

Geller se u "potrazi" za Gotovinom poslužio slikom odbjeglog generala, te zemljopisnim kartama Hrvatske i svijeta.

"Vjerujem da je general Gotovina i dalje u središnjoj Europi, da se kreće u toj regiji, ali ne previše. Boji se napustiti regiju. Dio vremena uspješno se skriva u Hrvatskoj, no odlazi i izvan zemlje, s ljudima koji mu pomažu." – ustvrdio je Geller, pa dodao: "Nema sumnje da je vezan uz Bosnu i Hercegovinu."

59-godišnji vidovnjak smatra da je odbjegli general "jak u glavi", te kako je drastično promijenio svoj izgled kako bi minimalizirao mogućnost prepoznavanja.

"Dobro je prerušen. Toliko dobro da bi i ljudi koji ga poznaju, kad bi ga sreli, teško mogli prepoznati. Mislim da je u kontaktu s malom grupom ljudi, s onima koji su potpuno ideološko odani njemu i cilju. Oni mu pomažu, štite ga i informiraju; opskrbljuju ga osnovnim stvarima koje mu trebaju za život." – kazao je Geller, pa dodao da je Gotovina je najozbiljnije razmišljao o predaji Haagu.

"Kad bi se susreo s odvjetnicima i nekim dobrim poznavateljima prava, oni bi ga mogli nagovoriti na predaju. Mislim da živi izvan gradam, na nekoj vrsti farme, vidim puno životinja, vidim i željeznički prugu, vidim dvije-tri kuće i potočić, vidim i brežuljke, možda i planine u pozadini. Tako vidim područje gdje se krije." – zaključio je Geller.

Svoje "viđenje" lokacije odbjeglog generala iznio je i "bosanski Nostradamus" Mevludin Duvančić, koji nerijetko surađuje s bosansko-hercegovačkom i hrvatskom policijom pri otkrivanju nestalih osoba.

"Ante Gotovina je živ i nalazi se u stalnom pokretu. Nalazi se u Hrvatskoj. Oko njega je stalno nekoliko osoba. Vidim da se kreće na području Knina, često je na obali, ali i u Zagrebu, i to na užem području grada." – kazao je Duvančić u razgovoru s novinarima Globusa, pa dodao kako će se Gotovina na kraju ipak predati Haškom sudu, te kako se trenutno nalazi u fazi donošenja svoje konačne odluke.

Srpski parapsiholog Lav Geršman tvrdi da se Ante Gotovina nalazi u Zagrebu, i to u samom središtu grada.

"Čim se sprema neka akcija hapšenja, Gotovinu o tome netko obavijesti i on promijeni mjesto boravka. No, možda je i u Haagu. U svakom slučaju, krije se na zadnjem mjestu na kojem bi ga tražili." – tvrdi Geršman.

Bugarska parapsihologinja Bojka Peneva, koja je u razgovoru za tamošnji tjednik Trud 2000. vrlo precizno najavila rušenje WTC-a, kaže da se Gotovina nalazi južno ili jugozapadno od Zagreba.

"Nisam sigurna je li na teritoriju Hrvatske, ali definitivno nije u Italiji. Blizu je mora, ali nije uz obalu. Između zemlje u kojoj on boravi i Italije je more. Pretpostavljam da je riječ o Jadranskom moru." – kazala je Peneva, koja u razgovoru s Globusovim novinarima prvi put čula za Antu Gotovinu.

Pročitajte više