Vidre napale Britanca u Singapuru: "Mislio sam da ću umrijeti"

MUŠKARAC kojeg su napale vidre u parku u Singapuru kazao je da je mislio da će umrijeti za vrijeme tog događaja.

Graham George Spencer, britanski državljanin koji živi u Singapuru, kazao je da ga je u parku, za vrijeme njegove jutarnje šetnje, počela progoniti obitelj vidri i ugrizla "26 puta u 10 sekundi".

Naveo je da se 30. studenog približavao ulazu u Botanički vrt, kada je učio da ispred njega prolazi 20-ak vidri. Životinje su se prvo mirno ponašale, ali ih je u jednom trenutku preplašio drugi muškarac koji je trčao u njihovom smjeru. Trkač je uspio izbjeći životinje, ali Spencer nije bio te sreće, piše The Guardian.

Uznemirene vidre su zatim napale Spencera i grizle ga za gležnjeve, noge i stražnjicu, pri čemu je pao na pod.

"Mislio sam da ću umrijeti, da će me ubiti", kazao je.

"Ugrizle su me 26 puta u 10 sekundi"

Na svu sreću, blizu njega se nalazio prijatelj, koji je ubrzo dotrčao i vikao na vidre kako bi ih otjerao.

"Ugrizle su me 26 puta u 10 sekundi. Da nije bilo mog prijatelja, mislim da ne bih bio ovdje. Bio bih mrtav", rekao je Spencer.

Osoblje parka pružilo je prvu liječničku pomoć Britancu, a zatim se on odvezao do obližnje bolnice i primio cjepivo protiv tetanusa te je dobio antibiotike. Morao se tri puta vraćati u bolnicu kako bi mu previjali rane. Liječnički troškovi su ga koštali oko 1200 dolara (oko 8000 kuna).

Stručnjaci smatraju da u Singapuru živi oko 10 obitelji vidri, odnosno ukupno oko 90 životinja. Washington Post navodi da ih se često može vidjeti u bolničkim predvorjima, kako piju na javnim fontanama ili kod bazena u stambenim zgradama.

Nije bezopasna životinja

Iako se riječna vidra čini bezopasnom, zna ponekad napasti ljude. Navodno je u svibnju jednog 77-godišnjeg muškarca vidra ugrizla za nogu dok je vježbao u blizini rijeke Kallang u Singapuru.

Bernard Seah, član organizacije OtterWatcha i Radne grupe za vidre koja prati njihovu populaciju na području singapurskih botaničkih vrtova, rekao je da ova obitelj vidra, nazvana "obitelj Zouk", redovito posjećuje vrtove i da je vjerojatno napala Spencera iz straha.

"S obzirom na to da je bilo rano jutro, možda je bilo mračno, što je zbunilo vidre. Muškarac je vjerojatno samo bio žrtva okolnosti", rekao je Seah.

Singapurski Odbor nacionalnih parkova izdao je savjet o tome što učiniti tijekom susreta s vidrom.

"NE dirajte ih. Promatrajte ih iz daljine. Ako im se približite, mogle bi se preplašiti", stoji u savjetu Odbora.

Pročitajte više