VIGILARE TRAŽI NOVAC OD GRAĐANA "Pobačaj je komunističko zlo koje uništava Hrvatsku"

Foto: Index

EKSTREMNA katolička udruga Vigilare i njen šef Vice Batarelo i dalje neumorno rade na potpunoj zabrani pobačaja, a o čemu bi se trebao donijeti konačni zakon kroz manje od dvije godine.


Nekima koji su potpisali peticiju za zabranu pobačaja koju je organizirala ova udruga, sad na adrese dolaze uplatnice. Uplatnice prati patetično pismo, a za poklon Batarelo, koji se u pismu svakoj osobi obraća kao da se poznaju, stiže i slika Gospe Fatimske.

U pismu, jasno, Batarelo žica novac. No, prije toga objašnjava zašto mu novac treba. A to je, kako se iščitava iz pisma, za borbu protiv komunističkog zla pobačaja zbog kojeg će hrvatski narod izumrijeti. Više manje tim riječima.

O komunistima, Stepincu i izumiranju Hrvata

Pismo, koje je Indexu ustupila jedna čitateljica, donosimo u cijelosti. Kao i uplatnicu.

"Hvaljen Isus i Marija!

Draga gospođo,

Hvala Vam što ste svojim potpisom dali glas nerođenoj djeci i tako poduprli najveću nacionalnu kampanju za život!

Kao mali znak pažnje i zahvale za Vaš doprinos ovoj velikoj akciji, šaljem Vam ovu lijepu sliku Majke Božje Fatimske. Volio bih da je postavite na dostojno mjesto u svom domu.

Prije točno 100 godina, Majka Božja ukazala se troje malih pastira u portugalskom selu Fatima. Tom prilikom upozorila nas je da će se, ako se svijet ne obrati, zablude iz Rusije proširiti po cijelom svijetu.


A znate li koja je najveća zabluda koja je potekla iz Rusije? Upravo pobačaj! Ruska sovjetska vlada bila je prva na svijetu koja je 1920. godine legalizirala abortus, a danas se ta zabluda proširila na sve zemlje svijeta. Baš onako kako nas je Gospa Fatimska upozoravala!

Jedan od razloga zašto smo baš sada odlučili pokrenuti do sada najveću nacionalnu kampanju za život jest upravo činjenica da se nalazimo u 100. godišnjici Ukazanja Majke Božje u Fatimi...

... Čvrsto vjerujemo da će nas u ovoj godini velikog jubileja Marija Darovateljica Života obdariti svim potrebnim milostima i blagoslovima.



Siguran sam da Vam ne trebam posebno govoriti o užasu ubijanja nerođene djece u majčinim utrobama. Ali ipak bih s Vama podijelio nekoliko podataka.

Zakon o pobačaju koji omogućava ubijanje nerođene djece u Hrvatskoj donesen je 1978. godine, u najmračnijim komunističkim vremenima. Potpisao ga je osobno Jakov Blažević, tužitelj bl. Alojzija Stepinca u montiranom procesu pred komunističkim sudom. Da, dobro ste pročitali: čovjek koji je presudio bl. Stepincu presudio je i hrvatskoj djeci!

Zahvaljujući tom zakonu, od 1978. pa do 1990. godine u Hrvatskoj je ubijeno više od 600 tisuća nerođene djece!


Danas se u Hrvatskoj počini oko 10.000 abortusa svake godine. To znači da se u klinikama za pobačaje svaki dan ubije 27 nerođene djece! Nastavimo li ovako, za manje od jednog stoljeća hrvatski narod će izumrijeti.

Sigurno se, kao i ja, pitate kako je to moguće? Kako smo se uopće doveli u situaciju da se cijeli jedan narod sustavno uništava u klinikama za pobačaje? Možda sada osjećate ljutnju, ili samo tugu...

Znam da Vi, kao i ja, želite da se ova užasna situacija što prije promijeni. I zato više ne smijemo šutjeti!



Naš veliki blaženik kardinal Alojzije Stepinac o pobačaju je napisao:

"Pobačaj je zlo u sebi. Nikakve socijalne indikacije, nikakvi naučni razlozi ne mogu opravdati direktnog pobačaja, niti učiniti da on bude nešto drugo nego što uistinu jest, i što pred Bogom ostaje, naime ubojstvo nevinog čovjeka. A hotimično ubojstvo nevinog čovjeka vapi u nebo za osvetom. Onoi je odurno i grešno uvijek, a osobito onda, ako mu je izvor osobni interes i pohlepna želja za stjecanjem."

Nije lako govoriti o pobačaju. Izravno ili neizravno, ova tema dotiče puno ljudi poput Vas i mene. Zato je jedan od ciljeva naše akcije da se otvoreno progovori o ovoj temi, da ona prestane biti tabu. Mnoge naše sunarodnjakinje počinile su pobačaj pod pritiskom okoline, a da im nitko nije rekao da je ono što nose u sebi pravo malo ljudsko biće.


Htio bih podijeliti s Vama jedan događaj koji se zbio u jednom malom mjestu gdje smo skupljali peticije. Jedna žena srednjih godina pristupila je stolu, i sva u suzama drhtavom rukom potpisala peticiju. Kada je potpisala, pogledala je volontere i tužnim glasom dala svoje svjedočanstvo:

Nisam uopće znala da u sebi nosim pravo malo dijete. Obavila sam pobačaj prije desetog tjedna trudnoće, jer je zakon to dopuštao. Mislila sam, govorili su mi... da to nije pravo dijete. Jako mi je žao, danas znam što sam napravila: Ubila sam svoje vlastito dijete. Strašna je to stvar! Ne želim da niti jedna žena mora proći ono što sam ja prošla. Svako začeto dijete ima pravo da se rodi i da živi. Hvala vam na ovoj peticiji! Neka se čuje istina..."

Kako najbolje možete pomoći? Novcem, naravno

Mnogo je svjedočanstava sličnih ovome. I zato je važno da nikada ne osuđujemo žene koje su zbog neznanja ili pritiska okoline počinile ovaj teški grijeh. Božje milosrđe i ljubav nemaju granica: čak se i ovaj strašan čin može oprostiti kroz iskreno kajanje i sakrament ispovijedi.
A sada mi dopustite da Vam predstavim što sam svojim timom i prijateljima do sada napravio unutar ove kampanje", stoji u pismo gdje se onda navode dosadašnji potezi zaklade Vigilare, a onda se predstavljaju i budući.


"Možda se sada pitate kako biste se najbolje mogli uključiti u ovaj veliki projekt?", piše Vice Batarelo u pismu koje je poslano na tko zna koliko adresa.

Odgovor je, naravno, novčano.

"Siguran sam da Vam je jasno da ova borba predstavlja izuzetni duhovni, organizacijski i financijski napor. Ovaj napor ne mogu podnijeti sam, pa Vas molim da mi pomognete.

Usudio bih se zamoliti Vas da podržite našu plemenitu kampanju donacijom u iznosu od 30, 50, 70 ili čak 100 kuna, odnosno nekim drugim iznosom kojeg će Vam sada pokazati Vaše srce.

Nemamo puno vremena, zato je važno da već DANAS donesete odluku o tome hoćete li podržati ovu akciju svojim prilogom. Ako ću moći računati na pomoć naših prijatelja, siguran sam da ćemo zajedno ostvariti ove velike ciljeve", piše Batarelo prije nego će objasniti kako se popunjava uplatnica i šalje novac.

Zanimljivo, iako Batarelo piše kako ovaj posao predstavlja "izuzetan duhovni, financijski i organizacijski napor", njemu ne treba pomoć pri organizaciji ili molitve simpatizera da mu pomognu. Treba mu novac.

Tek na kraju poziva ljude da se pomole za njega i njegovu akciju.

"Vjerujem da se nećete oglušiti na moju molbu za pomoć u ovoj velikoj akciji, kada znamo da o njoj ovisi budućnost našeg naroda.

Srdačno Vas pozdravljam i molim Vas da molite krunicu za uspjeh ove naše kampanje", piše Batarelo i pismo završava riječima "Majke Božje Fatimske koje je prije točno 100 godina izrekla sestri Luciji iz Fatime".

"Ne postoji ni jedan problem u svijetu koji se ne bi mogao riješiti molitvom svete krunice", navodnim Gospinim riječima pismo završava Batarelo, ali ne navodi što će im onda novci.





Pročitajte više