Vijesti: DPS razmatra povlačenje Đukanovića s funkcije

ČELNIŠTVO vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) provodi interne konzultacije o mogućnosti da se crnogorski premijer i predsjednik DPSa povuče s tih funkcija, pišu u utorak podgoričke Vijesti, pozivajući se na krugove bliske premijeru i dužnosnike vladajuće stranke.

Protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića u Italiji je, naime, podignuta optužnica zbog upletenosti u krijumčarenje cigareta.

Neovisni crnogorski dnevnik Vijesti piše da u DPS-u sada procjenjuju "je li za učinkovit rad vlade bolje da se Đukanović povuče, s tim što bi prije takvog poteza trebalo naći pravno rješenje kojim bi domaće zakonodavstvo dalo imunitet Đukanoviću za sve što se dešavalo tijekom njegova predsjedničkog i premijerskog mandata". To bi se navodno izvelo "po formuli sličnoj onoj prema kojoj je ruski predsjednik Boris Jeljcin svojedobno otišao u političku mirovinu".

Čelništvo DPS-a smatra da "kontinuirani napadi na Đukanovića usporavaju rad vlade i dovode pod veliki znak pitanja ugled Crne Gore u svijetu".

Pozivajući se na neslužbene izvore, Vijesti pišu kako se "u vrhu DPS već razmišljaju i o Đukanovićevom mogućem nasljedniku i u stranci i u vladi".

Zbog teških optužbi iz Italije za upletenost u krijumčarenje, sve crnogorske oporbene stranke pozvale su Đukanovića da podnese ostavku.

Visoki dužnosnik DPS-a Boro Vućinić opovrgao je informaciju da se u vrhu stranke razmišlja o mogućnostima da se premijer Đukanović povuče s funkcije. Vućinić je tu informaciju nazvao "proizvodom mašte i medijskom špekulacijom".

Pročitajte više