Vilenjakinja iz ZET-ovog tramvaja: Nismo uzvikivali "za dom", to je dio pjesme

Screenshot: TikTok

Društvenim mrežama proširila se snimka u kojoj muškarac i žena, odjeveni u Djeda Božićnjaka i vilenjakinju, u božićnom tramvaju ZET-a pjevaju Čavoglave. Riječ je o božićnoj verziji pjesme Marka Perkovića Thompsona, a spominje se i uzvik "za dom".

Vilenjakinja iz videa progovorila je za RTL.

"Bilo nas je samo dvoje u tramvaju koji je išao u spremište. Nije bilo drugih ljudi, a kamoli djece", rekla je ističući kako se po portalima šire naslovnice po kojima se da naslutiti da su božićni likovi vikali "za dom spremni" u tramvaju punom ljudi, što se, kaže, nije dogodilo.

"Mi nismo to govorili, pjevali ni uzvikivali. Jedini spomen tog uzvika je dio u pjesmi, kako tekst inače ide", rekla je. Video je ubrzo počeo kružiti društvenim mrežama i portalima, a sve to izazvalo je reakciju javnosti. "Vozač je tražio da pustimo Thompsonovu pjesmu iz šale, nije trebalo ništa značiti niti ići u javnost. Vozač je to iz nekog razloga snimao i rekao da je samo proslijedio svom prijatelju. Nakon par dana video je buknuo", rekla je dodavši da se nada da će cijela hajka prestati.

Iz ZET-a su potvrdili autentičnost snimke i najavili pokretanje internog postupka i disciplinske mjere.

"Neugodno nas je iznenadio sadržaj video snimke i postupak uključenih osoba te je promptno pokrenuta interna procedura s ciljem utvrđivanja svih okolnosti. Ističemo kako se navedeni događaj zbio u tramvaju koji nije bio na redovnoj vožnji već u povratku u spremište te u njemu nisi bili prisutni ostali putnici izuzev djelatnika ZET-a i animatora angažiranih preko agencije za evente.

ZET će sukladno ishodu internog postupka poduzeti odgovarajuće disciplinske mjere zbog ponašanja svojih djelatnika koje nije u skladu s profesionalnim i etičkim  načelima, a također će se razmotriti i nastavak poslovne suradnje s predmetnom agencijom koja je angažirala animatore, a čije je ponašanje također izašlo iz profesionalnih okvira koji su regulirani i sporazumom o suradnji", kažu iz ZET-a.

Pročitajte više