Vilim Ribić ide na izbore. Želi skratiti radni tjedan

Foto: HINA/Irena Vukas Çufaral

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović i Vilim Ribić, nositelj liste Socijaldemokrata za V. izbornu jedinicu, predstavili su danas na slavonskobrodskom Korzu svoj izborni program pod sloganom "Ozbiljno za Hrvatsku". Izborni program "Ozbiljno za Hrvatsku", Socijaldemokrati su izradili u koaliciji s Hrvatskim laburistima i Demokratima, te s IDS-om i Platformom nezavisnih lista Sjever.

"Ne želimo biti dionici estradizirane političke scene u kojoj su ključni problemi građana stavljeni u drugi plan, a na uštrb nečijih sitnih političkih probitaka. Naš politički program smo zamislili kao specifičnu viziju za zemlju i promjene koje se u Hrvatskoj moraju dogoditi ako želimo da se kroz ozbiljan restart svih ključnih oblika i načina upravljanja oslobodi golemi potencijal naše zemlje i naših ljudi", poručio je Vidović.

"Treba uvesti indeksaciju plaća"

Tvrdimo da je moguće odmah i sada promijeniti način isplate mirovina i povećati ih za 30 posto, rekao je Vidović i dodao - tražimo da se potpuno promijeni način upravljanja državom: izbaciti partije iz upravljačkoga sustava, politika mora ostati u sferi politike, a upravljanje gospodarstvom, kulturom, sportom i svim javnim poslovima mora biti prepušteno državi koja mora biti departizirana.

Vilim Ribić, prvi na listi za V. izbornu jedinicu, istaknuo je dva važna područja programa koja treba odmah ostvariti - skraćivanje radnog vremena s 37.5 sati na 35 sati tjedno, uz zadržavanje razine plaća, i politiku plaća kojom će se njihova visina redovito prilagođavati rastu cijena.

Treba misliti unaprijed i uvesti indeksaciju plaća kao sastavni dio zaštite siromašnih i onih koji teško žive od svoga rada, kaže Ribić i dodaje da Socijaldemokrati nude ozbiljan lijevi program za razliku od ostalih političkih stranaka koje su "pomodarski prešle u liberalna i neoliberalna shvaćanja".
 

Pročitajte više