Vinko Brešan priveden zbog ignoriranja suda

JUTROS oko 8 sati zagrebačka policija privela je redatelja i direktora Zagreb filma Vinka Brešana zbog njegova ignoriranja sudskog poziva za svjedočenje.

Naime, sud je nekoliko puta poslao poziv Brešanu, međutim on za to nije znao, jer je, kako kaže, došlo do nesporazuma. "Na adresu mi je dolazila obavijest da zaprimim pošiljku iz pošte u Branimirovoj ulici, ali nikako nisam imao vremena otići tamo", kazao je Brešan u razgovoru za Index.

Radi se o suđenju zbog klevete u kojemu bivši direktor Zagreb filma Damir Belošević tuži Večernji list zbog teksta u kojem je i Vinko Brešan dao izjavu. Riječ je o tekstu u kojemu se Beloševića optužuje za dug Zagreb filma u iznosu od tri milijuna kuna te je Večernji list pozvao Brešana za svjedoka.

"Lijepo sam na sudu kazao da je novinar malo slobodnije interpretirao moju izjavu, ne mogu reći da ju je krivo prenio, a  razgovor je bio obavljen bez snimanja", tvrdi Brešan koji je nakon iskaza pušten. Inače, neki mediji su objavili kao je Brešan priveden zbog određenih nepravilnosti u vođenju Zagreb filma, što je on oštro demantirao.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više