VINKO HRKAĆ PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM DSU-A NA HTV-U

Demokratska socijalna unija (DSU) zauzima se da u Hrvatskoj zavladaju red i pravda, a po dolasku na vlast ta bi stranka odmah počela ispravljati nepravdu prema socijalno najugroženijem dijelu stanovništva, kazao je, predstavljajući izborni program DSUa večeras na HTVu, Vinko Hrkać.

DSU želi da ih građani prepoznaju kao snagu koja se zalaže da i "narod dođe na red za bolji život", kazao je Hrkać.

Ustvrdio je da je sadašnja teška situacija u kojoj se Hrvatska nalazi posljedica pogrešne ekonomske politike koja se provodi od 1994.

Smatra da je želju za promjenom narod iskazao već na prošlim izborima, no da je i nakon smjene vlasti nastavljena ista loša gospodarska politika.

Hrvatska je jedina među tranzicijskim zemljama koja nije povećala izvoz, rasprodala je svoje najbolje tvrtke koje su ostvarivale oko dvije milijarde dolara dobiti, a prodajom banaka izgubila je i svoj financijski suverenitet, kazao je Hrkač, dodajući kako "sve to treba korjenito promijeniti".

DSU smatra da su i dosadašnje vlasti situaciju mogle okrenuti nabolje jer "Hrvatska raspolaže s dovoljnim potencijalom i stručnjacima koji su u stanju napraviti gospodarski zaokret i popraviti stanje u društvu".

No, političari moraju imati otvoreno srce za svoju zemlji i narod, kao i volje mijenjati stvari nabolje, istaknuo je Hrkać.

(Hina) am dd

Pročitajte više