Vinko Mladineo već šest mjeseci, uz blagoslov Vlade, iz zatvora nadzire državne tvrtke



U VLADI Jadranke Kosor gdje je prioritet završetak pregovora za ulazak u Europsku uniju, već odavno vlada totalna anarhija u ostalim resorima pa su tako ostali ne malo iznenađeni nakon upita Indexa prije dva tjedna, kako je moguće da Vinko Mladineo iz zatvora još uvijek nadzire državne tvrtke Koksar d.o.o. kao i Hotel Jadran Bakar. Naime, unatoč pismenom upitu nismo dobili nikakav odgovor.

Uvrstili točku dnevnog reda nakon upita

Umjesto obrazloženja svega tri dana nakon našeg upita uvrštena je točka na zasjedanju Vlade da se Mladineo napokon i smijeni iz Nadzornog odbora te dvije tvrtke, što su članovi Vlade i prihvatili.

Iako je danas istekao i krajnji zakonski rok za odgovor na pitanje kako je moguće da Mladineo već šest  mjeseci iz pritvora nadzire državne tvrtke, nikakvo objašnjenje iz Vlade i dalje nismo dobili. Kako doznajemo razlog je vrlo jednostavan. Mladineo je unatoč odluci Vlade od prije deset dana i dalje član NO, a sada se čeka da se "provede procedura".

Ima preporuke - nema odluke

"Preporuka je donesena na Vladi, a sada čekamo da se sazove Skupština kako bi Mladineo bio smijenjen s mjesta predsjednika Nadzornog odbora", rekao nam je Viktor Polić, direktor tvrtke Koksar d.o.o. koja je u stopostotnom državnom vlasništvu.

Kako neslužbeno doznajemo odgovor za pismeni upit Indexa planiran je nakon Skupštine odnosno formalne smjene Mladinea, kada god ona bila, kako bi u odgovoru moglo stajati da naš upit nije točan.

Podsjetimo, kako je Vinko Mladineo uhićen još 22. studenoga zbog sumnje da je s tvrtkom Fim-media Nevenke Jurak zaključivao ugovore kojima se izvlačio novac iz javnih poduzeća i ministarstava. Vlada je na zatvorenoj sjednici još 3. prosinca prošle godine na prijedlog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost razriješila Mladinea dužnosti direktora te imenovala Zlatka Ivaniša vršiteljem dužnosti direktora tog Fonda, a na Nadzorne odbore su očigledno - zaboravili.

Ili taj nadzor, čini se, nije ni bitan. 

Pročitajte više