Vinkovački odvjetnik ranjen u pucnjavi u Poreču

U POREČU je jutros došlo do pucnjave na parkiralištu ispred istoimenog hotela.

Kako doznajemo u policiji, jedna je muška osoba zapucala, ranivši pritom dva druga muškarca. Napadač se udaljio u nepoznatom smjeru te za njim traje potraga. Na teren je izašao istražni sudac i državni odvjetnik i očevid je u tijeku.

U pucnjavi su navodno ozlijeđeni poznati vinkovački odvjetnik, 44-godišnji Darko Zadro, te 36-godišnji Stjepan Ringvald koji je otprije poznat policiji. Na njih je navodno pucao Vinkovčanin poznat pod imenom Vinco koji je Zadri dugovao novac.

Vinco se navodno trebao naći sa Zadrom na parkiralištu hotela Poreč, kako bi namirili dugove, nakon čega je došlo do pucnjave.  

Svjedokinja je za porečki portal parentium.com izjavila kako je jednom muškarcu do dolaska vozila hitne pomoći pomagao prolaznik, a bio je ozlijeđen u predjelu trbuha. Za drugog ozlijeđenog vjeruje kako je odvezen privatnim vozilom.

Vjeruje se da je Vince radio za Porečanina Miroslava Kraljevića, koji se nalazi u zatvoru zbog nekoliko pljački. Vince je s mjesta zločina navodno pobjegao odjeven u crnu kožnu jaknu i plave traperice.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogić, policija je dojavu o pucnjavi zaprimila u 11 sati.  Ranjeni su prevezeni u Opću bolnicu Pula, a priroda njihovih ozljeda još uvijek je nepoznata.

Rogić nam je potvrdila informaciju da je jedan od ranjenih odvjetnik, no da će više detalja biti poznato nakon obavljene kriminalističke obrade.

U bolnici u Puli zasad ne žele govoriti o stanju pacijenata. No, glasnogovornica PU istarske kaže nam kako su izvan životne opasnosti. Prema neslužbenim informacijama Ringvald je dobio metak u leđa, a Zadro u prsa.

Ringvald 2006. godine uhićen u Zadrinom Caffe baru

Ringvald i Zadro i ranije su bili povezani. Naime, Ringvald je zajedno s djevojkom Karlom Krnetom uhićen u Vinkovcima 10. kolovoza 2006. godine, u ugostiteljskom objektu Mistique, koji je u Zadrinom vlasništvu.

Ringvald je tada uhićen pod sumnjom da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Ringvald je 20-godišnjom Karlom Krnetom bio osumnjičen za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi u kojoj su na Hvaru 16. srpnja 2006. premlaćena dvojica Britanaca.

Nakon tog incidenta Zadri, koji u Vinkovcima ima svoj odvjetnički ured, navodno je oduzeta odvjetnička licenca.

Ringvald, inače bivši vozač moto-utrka, policiji je bio poznat i prije toga. 2004. godine Ringvald je na granici Španjolske i Francuske uhvaćen s 21 gramom hašiša.

K.C.
Foto: Parentium.com

Pročitajte više