Vinkovci: prva zgrada POS-a: uručeni ključevi 51 stana

U Vinkovcima je izgrađena prva stambena zgrada iz sustava poticane stanogradnje (POS), a na današnjoj prigodnoj svečanosti vlasnicima 51 stana u Ohridskoj ulici uručeni su ključevi.

Procjenjuje se da je vrijednost te stambene zgrade 16,5 milijuna kuna. Prosječna cijena četvornog metra stana je 742 eura.

Po riječima direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Davora Rajčića, dosad je u Hrvatskoj izgrađeno nešto manje od 1100 stanova iz sustava POS-a, a prodano ih je 98 posto. Do kraja srpnja bit će useljeno još oko 400 stanova, najavio je Rajčić, dodajući da je ove godine počela izgradnja još 2000 stanova iz sustava POS-a.

Na svečanom uručenju ključeva budućim stanarima u Ohridskoj ulici u Vinkovcima bio je nazočan i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Vinkovci su pomogli izgradnju stanova iz sustava POS-a s 1,5 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Karlić i dodao da je u Vinkovcima predviđena izgradnja još jedne zgrade iz sustava POS-a.

No, gradske vlasti imaju planove i za druge oblike stambene izgradnje, rekao je, dodajući da su građevinske tvrtke zainteresirane za stambenu izgradnju "uz vlastita investicijska sredstva" ako im grad osigura mjesto.

(Hina) xžd yvkn

Pročitajte više