Vinkovci: Radnici "Borinaca" obustavili rad

STOTINJAK radnika "Borinaca", plantaže voća pokraj Vinkovaca, obustavilo je danas do daljnjega rad zahtijevajući od vlasnika, Hrvatskog fonda za privatizaciju, isplatu zaostalih plaća te rješenje radnopravnog statusa.

Plantaža voća "Borinci" prije Domovinskog rata bila je jedna od najvećih plantaža voća u Europi, a zadnjih 10 godina bila je u vlasništvu đakovačke tvrtke PAN-Trgovine.

U nagodbi s tom tvrtkom i njezinim vlasnikom Marinkom Mikulićem u travnju ove godine država je preuzela u zamjenu za dug PAN-Trgovine nekretnine "Borinaca" procijenjene na 115 milijuna kuna, ali ne i radnike koji se danas nalaze u međuvremenu u novoosnovanoj tvrtki kćeri PAN-Trgovine Eko-Prometu.

Prije petnaestak dana na sjednici županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća i vodstva Vukovarsko-srijemske županije s predstojnikom Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomirom Begovićem i potpredsjednikom HFP-a Ruđerom Friganovićem dogovoreno je kako će država pomoći da "Borinci" ponovno postanu tvrtka s prepoznatljivim imenom na tržištu.

Pročitajte više