VIPnet dariva nezbrinutu djecu

NEZBRINUTU djecu i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz šest domova Zagrebačke županije VIPnet će večeras razveseliti besplatnom predstavom "Telefon" Zijaha Sokolovića. Najavljeno je to na današnoj konferenciji za novinare u Zagrebačkom kazalištu lutaka, na kojoj je VIPnet ujedno domovima donirao računalnu opremu.

Večerašnjom izvedbom "Telefona" završava turneja predstave koju je tijekom listopada, u sklopu VIPnetovog dramsko-edukativnog programa za hrvatske osnovnoškolce, pogledalo gotovo dvije tisuće djece najzaljubljenije u književnost. VIPnet ih je, naime, kao generalni sponzor turneje, u suradnji s njihovim gradskim knjižnicama, nagradio besplatnim ulaznicama. 

"Telefon" je premijerno izveden 3. listopada u Zagrebačkom kazalištu lutaka, nakon čega je gostovao u još jedanaest hrvatskih gradova: Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vukovaru, Puli, Rijeci, Gospiću, Dubrovniku, Splitu, Šibeniku i Zadru.

U predstavi sudjeluju vrhunski mladi umjetnici - Dijana Vidušin, Marija Škaričić, Jerko Marčić i Ozren Grabarić – koji su vlastitom vještinom i mogućnostima kazališnog medija od jedne riječi napravili šaljivu ekshibiciju povijesti komunikacije i telefona, ali i zanimljivih informacija opće kulture. 

Kulturna i edukativna vrijednost "Telefona" glavni su razlog zašto se VIPnet u turneju uključio kao generalni sponzor. Veseli nas što ćemo je zaključiti poklanjanjem predstave nezbrinutoj djeci iz domova Zagrebačke županije i drago nam je da im možemo pomoći doniranjem računalne opreme – naglasila je rukovoditeljica Marketing komunikacija VIPneta Andrea Blažičević prilikom dodjele osobnih računala i printera predstavnicima Dječjeg doma "Antun Gustav Matoš", Dječjeg doma "Laduč", Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Bl. Alojzije Stepinac", Doma za djecu i mladež Tuškanac, Dječjeg doma Sv. Josipa te Dječjeg doma Sv. Terezije od malog Isusa.

 

Pročitajte više