VIPnet darovao 100.000 kuna Zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

PREDSJEDNIK Uprave VIPneta Josef Vinatzer predao je na konferenciji za novinare ček u iznosu od 100.000 kuna mr.sc. Đuliji Malatestinić, zamjenici ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Novac je namijenjen Službi školske medicine za pomoć u provedbi projekta "Centri za mlade – savjetovališta otvorenih vrata", a isti iznos VIPnet će donirati u Splitu, Osijeku i Zagrebu.

Članovi Uprave VIPneta predstavili su i poslovne rezultate tvrtke za prvih devet mjeseci 2004. U prvih devet mjeseci 2004. VIPnet je ostvario prihod od 286,2 milijuna eura, što je povećanje od 11,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dobit prije oporezivanja (EBITDA) povećana je u odnosu na prvih devet mjeseci 2003. za 9,7 posto te iznosi 125 milijuna eura.

Broj korisnika VIP mreže premašuje 1,26 milijuna, što je porast od 7,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U pet godina poslovanja VIPnet je izrastao u jednu od najznačajnijih hrvatskih tvrtki koja danas zapošljava više od 1000 zaposlenika i ima 23 VIP.centra diljem Hrvatske.

Novosti u 2004.

 I ove je godine VIPnet predstavio brojne nove usluge i proizvode čime se ponovno potvrdio kao vodeći inovator na hrvatskom tržištu mobilnih komunikacija. U prvoj polovici godine VIPnet je uveo EDGE - tehnologiju treće generacije mobilne telefonije i u vrlo kratkom vremenu postigao nacionalnu pokrivenost EDGE-om i tako postao prvi mobilni operater u Europi s nacionalnom 3G pokrivenošću. Implementacija EDGE tehnologije omogućila je ubrzanje protoka podataka na 236 kbps. Kao logičan slijed aktivnosti prema izgradnji mreže treće generacije, VIPnetu je u listopadu ove godine Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije dodijelilo licencu za UMTS mrežu na 20 godina.

Pokretanje UMTS mreže uslijedit će ubrzo nakon potpisivanja ugovora s Agencijom za telekomunikacije, čime će VIPnet postati jedan od prvih mobilnih operatera u svijetu koji će korisnicima nuditi dvije 3G tehnologije: EDGE i UMTS. Pokretanjem UMTS mreže brzina protoka podataka u početnoj će fazi biti povećana na 384 kbps, a kasnije na čak 2 Mbps, čime će korisnicima biti omogućen brži pristup Internetu i novim sadržajima. Na konferenciji su prezentirane potencijalne UMTS usluge: video konferencijski poziv koji omogućava istovremeni video poziv između više osoba (do četiri), video poziv prema osobnom računalu omogućava video pozivanje s UMTS mobilnog telefona na osobno računalo povezano s Internetom te 3G mobilni portal koji se sastoji od raznovrsnog multimedijalnog sadržaja poput prijenosa uživo programa Nove TV, filmskih isječaka…

Partnerstvo s vodećim svjetskim mobilnim operaterom Vodafoneom uspješno je nastavljeno uvođenjem Vodafone Live! usluge i Vodafone Mobile Connect kartice koja omogućuje jednostavan, bežičan i brz pristup Internetu i internoj mreži tvrtke s prijenosnog računala. Do kraja studenog VIPnet će na tržištu ponuditi i Vodafone Mobile Connect EDGE karticu.

Pročitajte više