VIPnet predstavio poslovnu tarifu 0; besplatni razgovori već između dva zaposlenika

VIPnet je danas predstavio novu VIP poslovnu tarifu 0 koja omogućava besplatne razgovore u VPN mreži već za dva zaposlenika. Također, tarifa nudi i jedinstvenu cijenu poziva prema svim mrežama u Hrvatskoj i to za 1 kunu (PDV uključen), kao i 100 besplatnih minuta u mjesečnoj naknadi od 200 kuna unutar VIP mreže.

Riječ je o tarifi koja će od sutra biti u ponudi do 31. kolovoza te učiniti potpuni iskorak na hrvatskom tržištu jer i najmanjim tvrtkama omogućava besplatne međusobne VPN razgovore.

VIP poslovna tarifa 0 je nastala kao rezultat VIPnetove usmjerenosti na potrebe korisnika. GfK je proveo istraživanje tržišta na 115 tvrtki s 2 do 20 zaposlenika u Hrvatskoj, temeljem kojeg se stekao uvid u zahtjeve korisnika malih i srednjih tvrtki. Tvrtke ističu kako čak 91 % njih koristi službene mobilne telefone te da za 80 % njih telefonski troškovi predstavljaju značajnu stavku u poslovanju. Za tri četvrtine tvrtki je važno da su im zaposleni stalno dostupni i mobilni, a čak 80 % tvrtki ističe da su im važni transparentni računi, jednostavne tarife i besplatne minute u mjesečnoj naknadi.

Ispitanici ukazuju i na to da većina njih ne razgovara samo u svojoj mobilnoj mreži, nego poziva i druge mreže (fiksnu i mobilnu), zbog čega 95 % njih želi istu cijenu poziva prema svim mrežama. Gotovo polovica tvrtki (42 %) nije zadovoljna aktualnom ponudom tarifa za poslovne korisnike jer ih smatraju preskupima i neprilagođenima manjim tvrtkama, a posebno su iskazali želju za VPN tarifama i za tvrtke koje imaju od dvije poslovne linije s pretplatom na više.

"Želimo da VIPnet i dalje bude prepoznat kao inovator na tržištu koji se uvijek oslanja na želje i zahtjeve svojih korisnika. Tako je nastala i VIP poslovna tarifa 0 prema zahtjevima malih i srednjih tvrtki, kojih je sve više u Hrvatskoj" – kazala je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave VIPneta.

VIP poslovna tarifa 0 ponudit će se već i jednoj osobi za zanimanja kao što su novinari, slobodni umjetnici i svi oni kojima je mobilni telefon nužno potreban i često ga koriste. Njima se nude isti uvjeti kao i ostalima, uz dodatak da, umjesto VPN-a, imaju na izbor jedan VIP.friends broj s kojim mogu besplatno razgovarati.

Svi korisnici mogu, također, uz tarifu i odabrati nekoliko modela mobilnih telefona po povoljnim cijenama.

U VIPnetu su danas isticali kako su dosad bili i ostali inovator na hrvatskom tržištu i da to namjeravaju i dalje biti. Prvi su uveli mobilno plaćanje i s njim razvili nekoliko usluga: VIP.shopping, VIP.parking, plaćanje i obnavljanje računa VIP.sms porukom, a u posljednje vrijeme intenzivno razvijaju uslugu VIP.sms naplate. U sklopu te usluge danas je u Rijeci VIPnet počeo pružati uslugu plaćanja taxija VIP.sms porukom u suradnji s tvrtkom TAXI iz Rijeke. Korisnik taxi usluge može se voziti i na putu do odredišta VIP.sms porukom platiti vožnju.

Početkom lipnja VIPnet će ponuditi uslugu prijenosa novca VIP.sms porukom s jednog VIPme računa na drugi VIPme račun ili na nečiji tekući račun u Raiffeisenbank Austria (RBA) banci ili na MasterCard, odnosno Visa kreditnu karticu. Za to je dovoljno znati samo broj mobilnog telefona osobe kojoj se novac šalje. Za uslugu je, dakako, potrebno biti VIP korisnik i imati mPIN za mobilno plaćanje. Uslugu prijenosa novca s jednog na drugi račun VIPnet nudi u suradnji s RBA bankom i to je nastavak dosadašnje uspješne suradnje na području mobilnog plaćanja.

Druga usluga koju će VIPnet ponuditi od lipnja je HALO melodije, koja je u Aziji napravila veliki "boom" među korisnicima i isti se uspjeh očekuje i u Europi. Riječ je o novoj usluzi koju VIPnet, u suradnji s Vodafoneom, uvodi prvi na tržište, a koja omogućuje zamjenu klasičnog zvuka slobodne linije glazbom ili zvukovima po želji. Usluga je namijenjena svim korisnicima VIP mreže, bez obzira na vrstu mobilnog telefona i automatski se aktivira kupnjom prvoga sadržaja. Svaki novi korisnik će dobiti jednu HALO melodiju besplatno kako bi mogao isprobati uslugu.

Pročitajte više