Visoki ruski političar tvrdi: Razgovarao sam s vanzemaljcima!

VISOKOPOZICIONIRANI ruski političar, šef južne regije Kalmikija Kirsan Iljumžinov naglo je postao popularan u tamošnjoj javnosti nakon što je prilikom nedavnog intervjua lokalnoj televiziji izjavio da je komunicirao s vanzemaljcima.

Kako prenosi australski Herald Sun, Iljumžinov je tijekom intervjua upriličenog 26. travnja izjavio da su još u rujnu 1997. godine vanzemaljci u neobičnoj letjelici aterirali na terasu njegovog stana u Moskvi te da je nekoliko sati boravio na brodu u društvu čovjekolikih vanzemaljaca u žutim odijelima.

Iljumžinov je objasnio kako s neobičnim posjetiteljima nije razgovarao na ruskom ili nekom drugom svjetskom jeziku, već je, kako je rekao, "komunikacija bila na razini razmjene ideja". Posjetitelji su mu potom pokazali svemirski brod, koji je na Zemlju navodno došao kako bi prikupio uzorke, a neobični Rus tvrdi i da za to što govori ima nekoliko svjedoka.

Lebedev: A što ako je Iljumžinov vanzemaljcima odao državne tajne?

Iljumžinov je predsjednik male pokrajine Kalmikija na obali Kaspijskog jezera nastanjene većinom budistima, multimilijuner je i predsjednik Svjetske šahovske federacije, a u tamošnjoj javnosti važi za nekonvencionalnog čovjeka i popriličnog ekscentrika.

No osim interesa javnosti, Iljumžinov je svojim izjavama izazvao i popriličnu zabrinutost kolega političara. Ruski parlamentarni zastupnik Andre Lebedev izrazio je zabrinutost da je Iljumžinov, pod uvjetom da njegova priča nije tek neslana šala, u razgovoru s vanzemaljskim posjetiteljima mogao odati važne državne tajne i govoriti o stvarima koje bi mogle ugroziti nacionalnu sigurnost.

Stoga je od ruskog predsjednika Dmitrija Medvjedeva zatražio da Iljumžinova hitno ispita nadležna parlamentarna komisija ruske Dume. 

Pročitajte više