Vjeku Sliška priveli, ispitali ga tužitelji. Odvjetnik: Nije se branio šutnjom

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Zeljko Lukunic/PIXSELL

VJEKO Sliško, nećak ubijenog "kralja poker aparata" Vjeke Sliška i sin također ubijenog Marka Sliška, osumnjičen za premlaćivanje kontroverznog Hrvoja Petrača, u utorak oko 10 sati, doveden je na ispitivanje u Općinskog državno odvjetništvo u Zagrebu.

Policija je jutros objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje protiv Sliška i kazneno ga prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje. Naime, Sliška se sumnjiči da je u subotu navečer ispred hotela Esplanade pretukao kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača te da mu je prijetio smrću.

Sliškov odvjetnik Milko Križanović rekao je za RTL da se njegov branjenik nije branio šutnjom.

Odvjetnik: Aktivno se branio

"Njegova obrana je bila aktivna. Odgovarao je na sva postavljena pitanja kao i jučer. Ono što sada slijedi je odluka hoće li Vjeko Sliško biti pušten na slobodu. Dakle, da daljnji kazneni postupak prati sa slobode i da se brani sa slobode. Ja kao branitelj ne vidim da bi bili ispunjeni bilo kakvi uvjeti da mu se predloži određivanje istražnog zatvora", kazao je Križanović te naglasio kako očekuje uvid u nadzorne kamere od kojih puno očekuje.

I dalje tvrdi da nema dubljih razloga za sukob njegovog branjenika i Petrača te da bi snimka s nadzornih kamera išla u prilog Slišku.

"To je prostor koji je pokriven nadzornim kamerama. Obrana ide od početka do kraja u tom pravcu da je policija morala i trebala izuzeti te nadzorne kamere i u ovom času ćemo mi prvi put steći tu formalnu mogućnost da izvršimo uvid u spis. Ako su te nadzorne kamere izuzete, što vjerujemo da jesu, zatražit ćemo od Državnog odvjetništva da nam se cijeli spis kopira, da nam se da uvid u te materijalne dokaze koji su nama kao obrani izuzetno važni", pojasnio je za RTL.

Pročitajte više