Vjerovnici očekuju skori stečaj Peveca

VEĆINA Pevecovih vjerovnika sigurna je da će nekadašnji trgovački gigant idućih dana morati proglasiti stečaj pa sada samo pokušavaju naplatiti što veći dio svojih dugova. Najbolje će vjerojatno proći najveći vjerovnici poput banaka, ali mali dobavljači opravdao se boje da će opstati bez svog novca.

Iako je Pevec u javnim istupima više puta ponovio kako će se boriti da do stečaja ne dođe jer bi to značilo i otkaze za tisuće radnika, ali izgleda kako neće imati drugih opcija. Ukupni Pevecov dug, naime iznosi više od dvije i pol milijarde kuna, od čega je milijardu i pol kuna Pevec dužan bankama. Novi predsjednik Uprave Josip Baotić, vjeruju najveći vjerovnici, ne može na vrijeme stabilizirati tvrtku jer nema iskustva u kriznom menadžmentu.

Pojavila su se u međuvremenu i nagađanja kako bračnom paru Pevec stečaj zapravo odgovara, jer se planiraju razvesti pa će im tako, prenosi Večernji list, biti lakše podijeliti imovinu. No, to je demantirala Višnja Pevec koja kaže kako su "živi, zdrav i ne razvode se".

Pročitajte više