Vještak o nesreći u Dubravi: Vozio je abnormalnom, avionskom brzinom

Foto, video: Čitatelji Indexa

U ZAGREBU se jučer dogodila teška prometna nesreća u kojoj je 67-godišnjak, koji nije bio alkoholiziran, izazvao nesreću u Dubravi pri čemu je razbio osam parkiranih automobila. 

Također, noćas su poginula i dvojica mladića u prometnoj nesreći kod Knina. 

"Ovo je očekivano. Ovaj sudar u Dubravi je vrlo zanimljiv jer se radi o čovjeku starosti 67 godina, koji bi zbog životne dobi trebao biti pravi gospodin i primjer drugima. On je vozio abnormalno velikom brzinom, tri puta većom od dozvoljene, a svi znamo da je tamo sklisko i opasno i pri puno manjim brzinama", istaknuo je gostujući u Studiju 4 prometni vještak Goran Husinec, dodajući da doista ne zna što je tom čovjeku bilo.

"Sva sreća da nitko nije stradao, čovjek je dobio lakše ozljede. Jedan pješak je isto prošao s lakšim ozljedama", dodaje. 

Daljnje kriminalističko istraživanje bi trebalo pokazati kako je došlo do toga da čovjek već starije životne dobi izazove ovakvu strašnu nesreću. 

"Ajde da netko vozi 20% više od dozvoljenog, ali ako netko vozio avionskim brzinama, onda stvarno..."

Husinec dodaje da je pravo čudo da nitko nije stradao jer je područje gusto naseljeno te se u tom vremenu, a radi se o radnom danu, na ulicama nalazi puno ljudi.

Navodno je, govore svjedoci, vozač koji je izazvao nesreću, izašao iz auta i ponavljao "Što se dogodilo?". 

"Čovjek definitivno i da je bio najzdraviji, nakon takvog udarca, bio bi u teškom stanju. On sigurno jako natučen i to je jako veliki šok", dodaje prometni vještak Husinec. 

"On je udarao u parkirane automobile, pri tome je gubio energiju, dok se na kraju nije zaustavio na krovu. Da je pri toj brzini udario u nešto tvrdo poput stupa, vjerojatno ne bi preživio", ističe. 

Kaže kada je prvi put vidio snimku da je bio siguran da se radi o mlađem vozaču, ali da se takve stvari događaju očito i starijima. 

"Ajde da netko vozi 20% više od dozvoljenog, ali ako netko vozi avionskim brzinama, onda stvarno...", zaključuje. 

Pročitajte više