Vještak: Sanader može pratiti rasprave samo tri sata dnevno, dvaput tjedno

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu za slučaj Ina-MOL.

Javnost je isključena na početku ročišta kako bi zdravstveni vještak mogao pročitati nalaze vještačenja nad Ivom Sanaderom kako bi se, na zahtjev obrane, odredilo na koliko ročišta tjedno i koliko sati bivši premijer može sudjelovati u raspravi, javlja N1

Vještak: Sanader može pratiti rasprave samo po tri sata, dvaput tjedno i to uz pola sata pauze

Prema nalazu vještaka, Sanader može u raspravi sudjelovati dva puta tjedno po tri sata i to uz pola sata pauze. Sutkinja je odlučila da će se svjedočenja od danas snimati, a ne unositi u zapisnik diktiranjem sutkinje. Tako se želi ubrzati postupak. 

Prošlog je tjedna odvjetnice Ive Sanadera i Zsolta Hernadija sutkinja kaznila s po 10 000 kuna jer je utvrdila da su je vrijeđale tijekom suđenja. Prihvatila je zahtjev obrane Ive Sanadera da se medicinskim vještačenjem utvrdi koliko sati rasprave dnevno on može pratiti.

Jadranka Sloković, Sanaderova braniteljica, zatražila je odgodu rasprave dok se ne utvrdi njegova raspravna sposobnost, dok je on napustio sudnicu zatraživši ranije isključivanje javnosti što je i učinjeno.

Sanader je prošlog tjedna kazao kako ne može pratiti dugotrajna svjedočenja zbog zdravstvenog stanja pa je ispitivanje svjedoka prekinuto, te će se nastaviti 25. veljače do kada će se utvrditi koliko je Sanader raspravno sposoban.

Pročitajte više