Vjetar stvara probleme na Jadranskoj magistrali, kolone su na zagrebačkoj obilaznici

Screenshot: HAK

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Vozi se usporeno, u koloni:

  • prije čvora Zagreb zapad (A3), iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru Lipovca kolona je oko 1 km;
  • zbog pojačanog prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca;
  • u zoni radova na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Sveta Helena i Popovec (86.km +700 do 88. km + 100) u smjeru Zagreba;
  • na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Šibenskog mosta i prilazima gradu Splitu iz smjera Kaštela, Klisa i Omiša.

Zimski uvjeti:

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema u Lici na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-Donji Lapac.

Najava radova za večeras 7./8. ožujka od 21:00 do 06:00 sati:

  • na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelu Rožman Brdo bit će zatvorena dionica između čvorova Bosiljevo 2 i Vrbovsko u smjeru Rijeke;
  • na autocesti A7 Rupa-Rijeka bit će zatvoren izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Rupe. Obilazak: čvor Orehovica-DC3-Školjić-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorella la Guardije-DC403-čvor Škurinje.

Pročitajte više