Vlada ne može poništiti odluku o dodjeli koncesije za drugu mrežu

HRVATSKA Vlada odluku o dodjeli koncesije za drugu mrežu ne može poništiti jer je Vijeće za telekomunikacije, koje je odluku donijelo, samostalna institucija pa Vlada traži pogreške koje bi srušile posao.

Prema najnovijim podacima Jutarnjeg lista, koncesija je dodijeljena protuzakonito, jer Pravilnici, koji su bili potrebni da bi se koncesija dodijelila, nisu postojali.

22. srpnja predsjednik Vijeća Željko Debanić poslao je ministru prometa i veza Rolandu Žuvaniću zahtjev u kojem je zatražio da se izglasaju Pravilnici o međusobnom povezivanju, govornim uslugama, i planu memoriranja. Ti akti nisu doneseni, a Debanić je koncesiju dodijelio i to tvrtki koja najvjerojatnije nema ni blizu 5 milijuna dolara koliko je navodno ponudila, a još manje je američka.

Jutarnji list piše kako vlasnik tvrtke Divan, koja je dobila koncesiju, Ante Krznarić. Nigdje u podacima Trgovačkog suda ne vidi se da američka tvrtka New World Capital Corporation ima udjela u vlasništvu, kako to tvrdi Krznarić koji je tvrtku osnovao u ožujku ove godine s 20.000 kuna početnog kapitala.

Zanimljivo je i to da je koncesiju u srpnju zatražila tvrtka Novotel, također u vlasništvu Krznarića, koja je osnovana s početnim kapitalom od 100.00 kuna, također u ožujku ove godine.

Pročitajte više