Vlada: Novi ravnatelj policije Ivica Franić

NOVI ravnatelj policije u MUP-u je Ivica Franić, a pomoćnik ministra unutarnjih poslova je i Đoko Tepša, odlučila je danas Vlada koja je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluke o nizu razrješenja i imenovanja.

Vlada je razriješila bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića, a na osobni zahtjev dužnosti zamjenice ministra obrane razriješen je Zlatko Gareljić.

Vlada je danas državnom tajnicom u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva imenovala Višnju Jelić Mueck, a za pomoćnike ministrice Josipu Blažević Perušić i Matiju Salaja (ujedno ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje).

Za državne tajnike Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Vlada je imenovala Dragana Kovačevića i Josipa Bartolčića, a za tajnicu Ministarstva Višnju Gregić Biondić.

Ministar kulture od danas ima dva nova pomoćnika - Antu Mandrića i Srećka Šestana, a nakon što ih je razriješila dosadašnje pomoćničke dužnosti ponovno su pomoćnicima ministra mora, turizma, prometa i razvitka imenovani Željko Grzunov i Ljudevit Herceg.

Tajnikom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Vlada je imenovala Zlatka Zaplića.

Vlada je imenovala nove članove Savjeta za prostorno uređenje države - Jerka Rošina, akademike Borisa Magaša i Antu Vulina, te Ivu Marojevića, Julija De Lucu, Stijepu Butijera i Mladena Obada Ščitarocija.

Članovima Savjeta za nacionalne manjine imenovani su Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, Ratko Gajica, Furio Radin, Jene Adam, Zdenka Čuhnil, Nikola Mak i Šemso Tanković.

Za člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje imenovana je Jagoda Milidrag Šmid.

Hrvatska lutrija prva je državna tvrtka u kojoj je Vlada promijenila svoje predstavnike u Skupštini i Nadzornom odboru. Tako su u Skupštinu imenovani Ivan Šuker, Dragan Primorac i Božo Biškupić, a u Nadzorni odbor Branko Vukelić za kojeg Vlada predlaže i da bude predsjednik NO, te Martina Dalić, Nevio Šetić i Velimir Božikov.

Novim su predstavnicima Vlade u Nacionalnom vijeću za konkurentnost su Andrija Hebrang, Ivan Šuker, Dragan Primorac, Branko Vukelić i Zdenko Mičić.

Pročitajte više