Vlada o velikoj koaliciji i Sunčanom Hvaru

VELIKA koalicija SDP-a i HDZ-a za vladajuću stranku u ovom trenutku ne dolazi u obzir, doznaje HRT iz izvora bliskih Vladi i HDZ-u.

U Vladi opovrgavaju navode o mogućim prijevremenim izborima. Ističu da će se izbori, u skladu s ranije izrečenim stajalištima, održati u studenom ove godine.

Isto se tako naglašava da, "u normalnim uvjetima u kojima Hrvatskoj i njezinim interesima ne prijeti nikakva ugroženost", Hrvatskoj nije potrebna velika koalicija.

Vlada odbacuje i medijske napise prema kojima neki ministri neće dočekati izbore, ističući da, osim u izvanrednom slučaju, neće doći do kadrovskih promjena u Vladi.

HRT-ov izvor očitovao se i u vezi privatizacije Sunčanog Hvara: "Sporazum potpisan s Orco grupacijom, kojim je propisana i mogućnost dokapitalizacije tog hotelskog kompleksa, donio je puno toga dobrog Hvaru i hrvatskom turizmu - prije početka ove turističke sezone bit će otvorena dva modernizirana hotela, a dionice Sunčanog Hvara bit će listane u prvoj kotaciji Zagrebačke burze." - rekao je.

Na optužbe da je ulazak Orca grupe u Sunčani Hvar čista privatizacija, a ne javno-privatno partnerstvo, iz Vlade stiže odgovor da se radi o "zajedničkom ulaganju s elementima javno-privatnog partnerstva".

Gradonačelnik grada Hvara Pjerino Bebić u petak je upozorio medije na činjenicu da započinje čista privatizacija  tvrtke "Sunčani Hvar". Naime, u javno-privatnom partnerstvu nedopušten je prijenos vlasništva, a Orco grupa je tajnim ugovorom svoj dio povećala s 34 na 48 posto.

Nakon privatizacije ni Republika Hrvatska ni lokalna zajednica, kao manjinski vlasnici, neće moći u većoj mjeri utjecati na odluke većinskog vlasnika, Orco grupe.

V.Š.

Pročitajte više