Vlada odbacuje optužbe sindikata da ga nije uključila u reformu državne uprave

HRVATSKA Vlada odbacila je danas kao "netočne i neistinite" optužbe Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika da ga Vlada nije obavijestila o projektu reforme državne uprave.

Vlada u priopćenju opovrgava jučerašnje prosvjedno pismo sindikata, navodeći da je na početku procesa pripreme za projekt reforme uputila službeni poziv Sindikatu državnih službenika i namještenika da imenuju jednog stručnog predstavnika u zajedničku radnu skupinu za pripremu prijedloga reforme državne uprave, o čemu postoji i zapisnik sa sastanka.

Sindikat pak tvrdi da ih Vlada nije obavijestila o projektu reforme državne uprave koji bi trebala usvojiti nakon godišnjih odmora, o čemu su, kako kažu, saznali iz novina.

U Vladi ističu da je sindikat imao mogućnost aktivno se uključiti i konstruktivno sudjelovati u izradi projekta, ali tu mogućnost nije iskoristio, odnosno nije imenovao svog predstavnika u zajedničku radnu skupinu.

"Nakon što nisu obavili svoj dio posla, a mogli su i trebali su, netočno optužuju Vladu, a razlozi za to mogu biti od pukog zaborava do namjernog dezinformiranja javnosti", stoji u priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Pročitajte više